YİNE YANILMADI

AHMET MEŞE

Bayırköy siyasetinden bahsedince, akla gelen siyasi aktörlerden biri de İbrahim Kahraman’dır. İbrahim Kahraman, Ak Parti’nin kurucu belde başkanı olup, siyaset arenasındaki popülerliğinin temelindeyse seçim öncesi tahminleri yatar. 

Kendisiyle 30 Mart seçimlerinden önce Bayırköy siyaseti üzerine hiç konuşmamıştık. Ama çok kimseler onun tahminlerini anlatırdı. Henüz seçimlere uzun bir süre varken, Bayırköy’deki seçim sonuçları üzerine istişare ettik. Onun iddiası ile benim iddiam arasında uçurum vardı. Ama yine yanılmadı.

İbrahim abi, Ak Parti’nin, CHP ile MHP’nin oy sayısı toplamından 100 oy daha fazla alacağını iddia etti. Bense bu sonucun imkansız olduğunu ve Bayırköy’de seçimin ortada geçeceğini öne sürdüm. Yarışın Ak Parti ile CHP arasında olacağını ve iki partiden birinin az bir farkla kazanacağını iddia ettim. O ısrarla iddiasını yenilerken bende böyle bir durumun olmayacağını savundum.

Kendisiyle bir anlaşma yaptık. Sonuç ne olursa olsun, aramızda geçen bu konuşmalara, köşemde yer vereceğime dair uzlaştık. 30 Mart akşamı seçim sonuçlarını aldığımızdaysa İbrahim abinin iddiası neredeyse gerçekleşti demek lazım. Ak Parti’nin Bayırköy’deki oy sayısı, CHP ile MHP’nin toplamından 60 oy fazla oldu. Oy kullanmayanlar, geçersiz ve boş oyları da düşünürsek, İbrahim abinin bu tahminini inkar etmek oldukça zor. 

Velhasıl kelam, İbrahim abiyi tebrik ediyorum. Böylece bir süredir ara verdiğim köşe yazılarıma kaldığım yerden devam ediyor, verdiğim sözü tutarak, bu haftaki köşemi kendisine ayırıyorum.

‘Bayırköy’ün siyaset profesörü’ olarak nitelendirdiğim İbrahim Kahraman’a Cumhurbaşkanlığı seçiminde görüşmek üzere diyerek, tüm okuyucularıma sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Hoşçakalın…

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sakarya Gazetesi Haberleri