TARİHİ SORUMLULUĞUMUZU ÜZERİMİZDEN ATAMAYIZ

TARİHİ SORUMLULUĞUMUZU ÜZERİMİZDEN ATAMAYIZ

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Söğüt ilçesine gelişinde ilçe merkezinde aracından inerek toplantı salonuna kadar esnaflara ‘hayırlı...

A+A-

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Söğüt ilçesine gelişinde ilçe merkezinde aracından inerek toplantı salonuna kadar esnaflara ‘hayırlı işler’ diledi. Bakan Özlü, toplantı salonuna gelişinde mehteran takımı ve kalabalık bir partili grubu tarafından karşılandı. Bir süre mehteran takımını dinleyen Bakan Özlü, daha sonra AK Parti Söğüt ilçe danışma meclisi toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Özlü, öğrencilik ve asistanlık yıllarında Söğüt’e birkaç kez geldiğini belirterek Söğüt’ün kendisinde ayrı bir yeri olduğunu söyledi. Söğütlülere Organize Sanayi Bölgesiyle ilgili müjde verdi. Toplantıda referandum süreci ile alakalı da konuşan Bakan Özlü, her şeye 'hayır' diyen muhalefeti eleştirdi. Üzerlerindeki tarihi sorumluluğun bilincinde olduklarını da kaydeden Bakan Özlü, tarihi misyon ve sorumluluklarını yerine getirmek için daha güçlü, çevik ve atik çalışan bir devlet sistemini kuracaklarını söyledi.

"Söğüt OSB bu yaz faaliyete geçecek"

Bakan Özlü, Söğütlülere verdiği müjde de OSB'nin bu yaz faaliyete gireceğini söyledi. Bakan Özlü, “Söğütlü hemşerilerimizin OSB’nin tamamlanması yönündeki taleplerini yerine getireceğiz. Ben buraya gelirken bakanlığımızın bütün bürokratlarını getirdim. Söğüt OSB inşallah bu yaz devreye girecek. OSB’nin mevcut sorunlarının hepsini çözerek bu yaz faaliyete girmesini sağlayacağız” dedi.

20170305aw001153_01.jpg

“Tüm dünya Ertuğrul Gazi torunlarının ne olduğunu görecek”

Toplantı divan heyetinin oluşturulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve istiklal marşımızın ardından konuşmalara geçildi. Toplantıda ilk olarak konuşan İlçe Başkanı Mesut İpekçi konuşmasında “Biz AK Parti İlçe teşkilatı olarak diyoruz ki Söğüt’ten 16 Nisan halk oylamasında Kandil'e FETÖ'ye, gezicilere, Almanya'ya öyle bir Osmanlı tokatı atacağız ki tüm dünya Ertuğrul Gazi torunlarının ne olduğunu bir kez daha görecek” dedi.

Milletvekili Halil Eldemir konuşmasında, “2002 yılından beri her seçimde milletimizin karşısına geçip; Aziz milletimiz biz buyuz bugün şunu yapmak istedik,  biz burada şunu hedefliyoruz dediğimiz her ortamda bizi yalnız bırakmadınız. Bütün seçimlerde galip çıktık. Bunlar milletimizin karşısına doğru projelerle gittiğimiz için oldu. 16 Nisan’da da bu milletin daha ileriye gitmesi için, Türkiye'nin ayakları üzerinde dimdik durabilmesi için, ekonomi bakımından ilk 10 ülke arasına girebilmek için, önümüzde ki yıllarda Türkiye’de yönetim krizlerine sebebiyet vermemek için hazırlamış olduğumuz anayasa değişikliği teklifiyle milletimizin karşına çıkıyoruz. Hiç endişeniz olmasın bizler çalıştığımız müddetçe, teşkilat olarak milletimize bunun faydalarını anlattığımız müddetçe 16 Nisan akşamı yine yüzümüz gülecek. Yeni nesillere güçlü Türkiye için bir ümit bırakmış olacağız. Hep birlikte çalışarak bunu da başaracağımıza inanıyorum” dedi

“Tarihi sorumluluğumuzu üzerimizden atamayız”

Bakan Faruk Özlü konuşmasında, “Devletimizin devir aldığı tarihsel sorumluluk gücünün çok ötesinde. Bu büyük tarihin mirası üstümüzde duruyor. Tarihimizin üzerimizde bize yüklediği büyük sorumluluğu üstümüzden atamayız. Bu sorumluluk ile mütehassip bir devlet gücümüzün olmasını istiyoruz. İşte 16 Nisan da vereceğimiz evet oyları ile devletimiz daha da güçlenecek. Tarihi misyonumuzu ve sorumluluğumuzu yerine getirmek için daha güçlü, çevik ve atik çalışan bir devlet sistemini kuracağız. Bu önerdiğimiz sistemde koalisyonlara, hükümet krizlerine yer yok. Hızlı çalışan bir devlet mekanizması öneriyoruz. Türkiye’nin güçlenmesini isteyenler evet diyecekler. Türkiye’nin güçlenmesini istemeyenler hayır diyecekler. Verdiğiniz hayır oylarının nereye gittiğine kimin işine yaradığına dikkat etmeniz gerekiyor.

bakan-ozlu-(61).jpg

“Herkesten 'evet' oyu isteyeceğiz”

Referandum sürecine kadar ev ev dolaşılarak millete Anayasa değişikliklerinin anlatılmasını isteyen Özlü, şöyle devam etti: “Mevcut sistemin ve mevcut yapının her bakımdan değişmesi, dönüşmesi için 14 yıldır büyük gayret sarf ettik. Daha hızlı çalışan bir devlet yapısı, daha hızlı çalışan bir mekanizma, iş yapma süreçlerinin kısaldığı bir yapıya geçmek istiyoruz. Bütün bu referandum süresince milletimizce anlaşılmayan noktaları, 18 maddeyi, ev ev dolaşarak anlatacağız. Herkese anlatacağız, herkesten evet oyu isteyeceğiz. Herkesin katkı vermesini isteyeceğiz. Bizim partimizin reformist bir karakteri var. Biz iş yaparız, iş üretiriz, mevcut sistemin daha hızlı çalışmasını isteriz. Diğerleri konuşurlar, sürekli konuşurlar. Ama iş yapma noktasına gelindiğinde onlardan maalesef bir çözüm önerisi göremiyoruz.

“Türkiye’deki muhalefetin tek işi hayır demek”

Bakan Özlü, mevcut muhalefetin 14 yıldır hiçbir konuda çözüm önerisi sunmadığını söyledi. Özlü, “Bu işi şöyle değil de böyle yapın gibi bir öneride bulunmuş değildir. Türkiye’deki muhalefet çözüm üretmez, Türkiye’deki muhalefet proje üretmez. Onlar her şeye hayır derler. Ne yapmak istiyorsak hayır. Köprü yapacağız hayır. Tünel yapacağız hayır. Anayasayı değiştireceğiz hayır. Her şeye hayır. Arkadaşlar, bir öneriniz, bir çözüm teklifiniz olsun. Sizin de Türkiye için iyi bir teklifiniz olsun. İyi bir şeyler yapın, yapmayı teklif edin. Maalesef Türkiye’deki muhalefet yapıcı değil” dedi.

Bakan Özlü, daha sonra Ertuğrul Gazi Türbesini ziyaret ederek ilçeden ayrıldı.

bakan-ozlu-(101).jpg

Bu haber toplam 3767 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum