"Türkiye bir  kravatlı soyguna muhatap oldu"

"Türkiye bir kravatlı soyguna muhatap oldu"

Bozüyük Demokrat Partisi ilçe teşkilat binası açıldı.

A+A-

Demokrat Partisi Genel Başkanı Gültekin Uysal ve Ordu Demokrat Parti Milletvekili Cemal Enginyurt'un katılımıyla Bozüyük İlçe Teşkilat binası dualarla açıldı. Gerçekleşen açılışta çarpıcı açıklamalara yer verildi. Demokrat Partisi yöneticileri adeta AK Parti'yi topa tuttu. 

dp.jpg
İlk olarak açılış konuşmasını yapan Bozüyük İlçe Teşkilat Başkanı Nayim Bayırbaşı, ilçe teşkilat binasının Bozüyüklüler için hayırlı olmasını temenni ederek, güzel işlere imza atacağını belirtti. Nayim Bayırbaşı'nın konuşmasının ardından Ordu Demokrat Parti Milletvekili Cemal Enginyurt, konuşma yaptı. 
Konuşmasında AK Partiyi hedef alan Milletvekili Enginyurt çarpıcı ifadeler kullandı. Ak Parti göreve geldiği günden itibaren Türkiye'de,  demokrasi ve özgürlük yerine korku var baskı olduğunu ifade etti. 
 "Bozüyük'te yanan meşale inşallah Türk milletinin derdine derman olacaktır"
Ordu Demokrat Parti Milletvekili Cemal Enginyurt konuşmasında; "Bugün, Gültekin Uysal Başkanlığı'nda çıkmış olduğumuz bu yolda efsane geri dönüyor diyerek Bozüyük'te kıratı şahlandıranlara selam olsun. Türkiye'nin 75 yıllık siyasi hareketi Babamızın, dedemizin partisi, Galip Hoca, Celal Bayar'ın, Adnan Menderes'in, Süleyman Demirel'in Turgut Özal'ın, Gültekin Uysal'ın partisi, Demokrat Partisi'nin Bozüyük açılışını yapacağız. 

dp1.jpg
"Kul hakkı yiyen şerefsizin eline yüzüne dursun!
Bozüyük'te yanan meşale inşallah Türk milletinin derdine derman olacaktır. İşsizlik, açlık, yokluk her geçen gün artıyor. Fakir daha da fakirleşiyor. Ama birileri utanmadan Türkiye'de aç yok, porsiyonu küçültsünler diyebiliyor. İnsanlarımız evine ekmek götüremez halde, işçimiz kira ödeyemiyor. Çiftçimiz iflas etti, daha bir hafta içinde gübre 5400 Liradan 7000 liraya çıktı. Ama ülkede hala birileri çiftçimiz mutlu diyor. Çiftçimizin yüzü gülüyor diyen bir Tarım Bakanımız var. Allah düşman başına nasip etsin inşallah. 
Çiftçi perişan, öğrenci perişan, çocuklarınızı yıllarca okuttunuz bir üniversite kazansın dediniz, Eskişehir'e, İstanbul'a gönderdiniz ama yurt yok. Ev kiraları almış başını gidiyor, ülkenin Cumhurbaşkanı diyor ki; 'Yurt problemi olanın eline yüzüne dursun, öyle bir şey yok. Yurt var yalan konuşuyorlar' diyor. Doğru diyorsun Sayın Cumhurbaşkanı birinin eline yüzüne durması gereken bir durum var ama kimin biliyor musun? Kul hakkı yiyen şerefsizin eline yüzüne dursun, yoksulu daha yoksul yapanın eline yüzüne dursun, kendi bakanlığını kocasına soyduranın eline yüzüne dursun. Kokain çekip pudra şekeri çektim diyen hainin eline yüzüne dursun. Dolayısıyla fakire böylesine sitem, böylesine saldırı hiç bir dönemde görülmedi. Sayın Cumhurbaşkanı güllük gülistanlık bir ülke anlatıyor. Her şey çok güzel, herkes mutlu diyor. 
"Ülkeyi soyanlar mutlu"
Sayın Cumhurbaşkanı doğru diyorsun herkes mutlu, kim mutlu biliyor  musun? Sarayda yandaşların mutlu, 5 maaş verdiklerin mutlu, ülkeyi soyanlar mutlu,  ama sen herkesi böyle görüyor, herkesi böyle zannediyorsun. İstiyorsun ki sussunlar, ne verdiysem onunla yetinsinler. Kahveler 16 ay boyunca kapalı kaldı, bütün kahve esnafı iflas etti, diyor ki 3000 lira verdim eline, gözüne,  dizine dursun. Servis esnafı iflas etti, 5000 lira verdim eline, gözüne,  dizine dursun. Ben diyor size ne kadar para dağıttım bir bilseniz. Nereye dağıttın Sayın Cumhurbaşkanı? Sel oldu İBAN dağıttın 180 milyon topladım diye sevindin Amerika'ya 2,5 katrilyona bina yaptın bu mu millete verdiğin?

dp2.jpg
"Para beş tane şerefsizden millete kalmıyor "
Emeklide yaşa takılanlar yalvarıyor, 5 milyon insan gör artık bizi duy sesimizi söz verdiniz bize namus dediniz namusunuza sahip çıkın diyorsunuz. Onlar emeklilikte yaşa takılana para yok diyor. 3600 ek gösterge namus dediniz şerefimiz dediniz çıkacak çıktı dediniz. Dün Ak Parti Grup Başkanı diyor ki; 'onu çıkaracak gücümüz yok' Niye?  paramız yok diyor. Paramız var da para beş tane şerefsizden millete kalmıyor ki. Somali'ye  30 milyon dolar gönderiyorsun Sayın cumhurbaşkanı, hayırdır Somali'de akrabaların varda haberimiz mi yok? Oraya gönderirken var ülkenin insanı isterken yok! 
"Uyanda balığa gidelim Cumhurbaşkanı"
Efendim neymiş Ak Parti hala çok güçlüymüş, eğer Bozüyük'teki asgari ücretle geçinen kardeşim hala AK Parti diyorsa Allah yolunu açık etsin. Ama asgari ücretli kardeşim düşünüyor ben biliyorum, çocuğuna ayakkabı, mama alamıyor. Evine ekmek götüremiyor. Marketlerde fahiş fiyat var diye şimdi Cumhurbaşkanı  marketçilere saldırıyor. Efendim diyor beşli market çetesi var. Uyanda balığa gidelim Cumhurbaşkanı, bu beşli market çetesi senin döneminde market çetesi oldu. Kim bunları ortaya çıkardı? Biz sana küçük bakkal, esnaf batıyor dedik. Bu büyük marketlerde kırtasiye malzemesi satıyorlar, zücaciye satıyorlar bunlar market mi milletin kanını emen sülük mü? dedik. Bize hiç bir şey demedin onları savundun, şimdi çıkmış oralara müfettiş gönderiyorsun. 
"Esnafına çiftçine vermediğini bir avuç yandaşa veriyorsun"
Pekala gübre fiyatını arttırana neden müfettiş yollamadın? Bir gecede doğalgaza %20 zam yaptınız kendinize niye müfettiş yollamıyorsunuz? Elektriğe zam, akaryakıta zam, sorduğun zamanda 'efendim pandemi döneminde hükümet sıkıştı, ekonomi daraldı, benim köylüm benim işçim bizi anlar' Seni anlarız anlamasına da sen esnafına çiftçine vermediğini bir avuç yandaşa veriyorsun. Demokrat Parti olarak haykırıyoruz. Çiftçide KDV'yi %1'e düşür diyoruz. Ak Partililer bunlar devlet yönetmeyi bilmiyor, KDV düşerse devlet nerden gelir elde edecek diyor. Niye çiftçiyi mi buldunuz sırtına binmeye? Çiftçinin oğlu sayısal lotosundan, milli piyangosundan KDV almıyorsunuz, yatlardan KDV almıyorsunuz, çiftçiden KDV alıyorsunuz. Yazıklar olsun sizin zihniyetinize! 

dp3.jpg
"Yarınlar Demokratların olacaktır"
Memleket bir baştan bir başa terk ediliyor. Demokrasi yok! Özgürlük yok! Korku var baskı var. İşte Demokratlar Gültekin Uysal'ın Genel başkanlığında yeniden meydanlarda. Ve diyor ki korkmayın, ürkmeyin, cesur olun gelecek günler yarınlar Demokratların olacaktır. Korku imparatorluğu yaratıyorlar, sizin içinizde bile var çoğu kardeşim bizi kenardan dinliyor, aman diyor AK Partililer görmesin, oğlanı işten atarlar, markete baskın yaparlar, bizim oğlanı sürgün ederler. Herkese bu korkuyu aşıladılar ve şimdi diyorlar ki seçimde kaybetse bile gitmezler. Giderler, hem de tıpış tıpış arkasına bakmadan dört nala giderler. Yeter ki siz cesur olun, dik durun bu memlekete sahip çıkın. Bunların öyle bir derdi yok, bunların tek bayrak tek devlet tek millet diyerek bağırdığına bakmayın. Bunların siyaseti günlük siyaset. 
"Merkez Bankası Başkanının adı Recep Tayyip Erdoğan"
Amerika'ya giderken dostum Biden dedi, ben onunla çay içtim dedi. Biden görüşmeyince, sevgilisine küsen aşık misali yeni aşkı Putin'e gitti. Amerika'dan dost olmaz! Rusya denen domuzdan hiç olmaz' Bir karar ver artık, bir oraya bir buraya senin peşinde koşuyoruz. Hakikaten inananda bir kitle var ne derse he diyor, reis bilir diyor. Reis neyi biliyor? Reis bu memlekette faizler düşecek diyor dolar çıkıyor. Reisciler dış güçler yaptı diyor. Hayırdır Şahab'ı dış güçler mi getirdi merkez bankasının başına? Merkez Bankasının başkanının başkanı dış güçler değil ki. Merkez Bankası Başkanının adı Recep Tayyip Erdoğan, çıkartanda o indirende o. yani dolar çıkarsa dış güçler yaptı dolar inerse reis yaptı. 
Reisleri diyor ki dünyanın en kalkınmış ülkesi olduk, %20 büyüdük. Yav reis nasıl büyüdün? Dünyanın en ucuz iş gücü Türkiye'de, asgari ücret 310 dolara düştü, Çin'in altına bile geldik. Nasıl büyüdün?  Bu büyümeyi biz niye görmüyoruz? Hepimiz perişanız,  hepimizin durumu kötü. Öyleyse bundan kurtulmak için ne yapacağız?  Yeter artık usta diyeceğiz, senin ustalığın bitti artık çıraklar geldi. Sen kenara çekil diyeceğiz bunu da gerçekleştireceğiz.  Ama inanarak yapacağız. 
"Şimdi HDP'nin, PKK olduğu aklınıza geldi"
Soruyor  televizyonlar da özellikle Tüpçü'nün televizyonu var beşte tetikçisi var her akşam, deprem oluyor, sel oluyor, onlar Millet İttifakının Cumhurbaşkanı kim olacak diye konuşuyor. Sana ne lan!  Siz kimsiniz, Millet İttifakının adayı adam gibi adam olacak, Demokrat olacak, Adaletten yana, hukuktan yana olacak, bu milleti kardeş yapan bir insan olacak. Derdiniz ne? Nasıl böleriz, nasıl parçalarız? Dün mecliste biri bana soruyor, 'bu HDP işini nasıl sıyıracaksınız, sende millet ittifakına gittin. Ne oldu diyorum? E millet ittifakıyla HDP bir olacakmış diyor. Sizinle bir olurken sesiniz çıkmıyordu, Dolmabahçe Sarayında çay kahve içerken sesiniz çıkmıyordu, Kandile mektup gönderirken, 29 Ekim'de PKK'lı köpekleri Kobani'ye gönderirken,  Öcalan denilen kanlı katile mektup okuturken HDP, PKK değildi. Şimdi HDP, PKK olduğu aklınıza geldi. 
"Her kim FETÖ'cü, PKK'lıysa Allah Belasını versin! "
Ben buradan bütün herkese haykırıyorum, bu Türk milleti öyle büyük bir millet ki Allah'ın izniyle HDP'ye gerek kalmadan, % 55 ile Cumhurbaşkanı çıkaracaktır. HDP'nin gideceği yer bellidir. Ancak ve ancak Tayyip erdoğan'ın yanına gider. Çünkü bu memlekette HDP'yi kullanma hakkı bir tek Tayyip Erdoğan'a aittir. O isterse HDP'yi kullanır, isterse HDP'ye, PKK'lı der. Eğer millet ittifakındaysan FETÖ'cüsün, PKK'lısın. Her kim FETÖ'cü, PKK'lıysa Allah Belasını versin! Demokrat partide FETÖCÜ, PKK'lı arayan kendine baksın. 

dp4.jpg
"Demokratlar artık ayağa kalktı"
Biz iktidara talibiz, biz bu ülkeyi güzel günlere götürmeye talibiz. Başka bir Türkiye'yi hep birlikte kuracağız. Başka bir Türkiye kurmak cesaret ister, delikanlılık ister. Oda Gültekin Uysal'da sapına kadar var! İnşallah bugün ki açılışımız hayra vesile olacak. Demokratlar artık ayağa kalktı.  Türkiye'nin her yerinde biz varız. Bu ayağa kalkışı hiç kimse engelleyemeyecek. Recep Tayyip Erdoğan iktidarı artık sona erecektir. Korkmadan, yılmadan AK Partiyi gönderemeye hazırız." diyerek sözlerini sonlandırdı.
Ordu Demokrat Parti Milletvekili Cemal Enginyurt konuşmasının ardından, Demokrat Partisi Genel Başkanı Gültekin Uysal bir konuşma gerçekleştirdi. Başkan Uysal, doğdukları topraklarda insanların huzur ve güven içinde, anaların, babaların, evlatlarının geleceğinden emin olduğu bir Türkiye ortaya çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.
"Evlatlarınız işsiz hale geldi"
Başkan Uysal; "Türk milletinin 300 yıllık gerileyişinin toprağa gömüldüğü beldedeyiz. Nereden geldiğimizi iyi biliyoruz birileri bilmese de. Gömlek değiştiriyoruz diyerek, sırtını bu tarihe bu geçmişe sırt dönseler de bu milletin asli sahibi bu milletin evlatları iyi biliyor. Kıt kanaat imkanlarla bu ülke pek çok şeyi başarmıştır. Bununla yetinebilir miyiz, elbette yetinemeyiz. Türkiye büyüyor, bugün tarihinde olmadığı kadar Türkiye'de dişinizden tırnağınızdan arttırarak okuttuğunuz evlatlarınız işsiz hale geldi. 2002 yılında üniversite mezunlarının 4'te 1'i işsizken bugün 4'te3'ü işsiz hale geldi. O açıdan bizim derdimiz belli, doğduğumuz topraklarda insanlarımızın huzur ve güven içerisinden, anaların babaların evlatlarının geleceğinden emin olduğu  bir Türkiye'yi ortaya çıkarabilmek. Bunun için her şeyimiz var. O yok varsaydıkları Cumhuriyetin bu ülkeye bahşettiği üretici alt yapısını hangi kaynaklarla kurduğunu biz iyi biliyoruz.

whatsapp-image-2021-10-02-at-16-01-31.jpeg
"İyi olursa onlardan kötü olursa dış güçlerden"
Türk milleti bugünkü iktidara mazeret bırakmayacak şekilde, yetki vermiş yetki yetmemiş Anayasayı değiştirecek güç vermiş, oda yetmemiş bize mutlak, sınırsız yetki verin dediler onu da verdik. Hiç bir iktidara nasip olmayacak 20 yıllık, dört beş tane bir kalkınma programı uygulayacak bir zaman verdik. Ve günün sonunda hala mazeret, iyi olursa onlardan kötü olursa dış güçlerden diyerek sürekli bir mazereti var. Ama yolun sonun a geldik. Türkiye'nin önünde bir tercih var, Türk milletinin tarihi mecrası içerisinde o yolda  yürüyecek yada bugün olduğu gibi bu ülkeyi bu milleti rehin aldıklarını zannedenlerin çizdiği istikamette savrulacak,  dört nala felakete koşacak. İşte önümüzdeki tercih budur. 

"Mevsimlik milliyetçi oldular"
Dünya üzerinde hiç bir devlet yoktur ki kendi kurucularını tartışmaya açsın, ama Türkiye'yi Cumhuriyeti devletine, domuzdan kıl koparma hesabıyla bakanlar elbette bu cumhuriyetin kurucuların kötü ifadelerle anarlar. Bizim geçmişimizle derdimiz yok. Ama onlar mevsimlik milliyetçi oldular. Duruma göre, milliyetçiliği ayaklarımın altına aldım diyeceksin bugün bu ülkede milliyetçilik taslayacaksın, buna da insanlar inanacak.  Kimsenin artık bu sözlere kanmaya ne vakti var nede zamanı var.  Önümüzde büyük bir mesuliyetimiz var. Geçmişten bugüne 70 yılı aşan bir harekat olarak Türkiye'nin tarihi içerisinde büyük vazifeler gördük. Büyük liderler çıkardık, bugünde yeniden demokrasiye inanan demokratlar olarak, yeniden hayra anahtar, şerre kilit olan eli olacağız. Bir takım ortak paydalara ihtiyacımız var.
"Bu ülkenin malesef kayanaklarını kötü yönettik "
 Bugün bütün isnadlarına iftiralarına rağmen, insanlarımızın kantarı belinde kimin ne yaptığını ne iddia ile geldiğini ne icraat yaptığını ölçüyor biçiyor bunun değrlendirmesini elbette sandığın başında yapacaktır.  Bugün bu büyük ülkenin malesef kayanaklarını kötü yönettik, bugün bu ülkede milli güvenliğimiz tehdit eden en büyük unsurlardan biri terör örgütleri kadar, yolsuzluk meselesidir. 
"İktidar parti adeta organize şebekeye dönmüş"
Açık çağrım, milli güvenlik kurulu karar almalı ve yolsuzluğu bu milletti tenhid eden bir unsur olarak ortaya koymalıdır. Bir iktidar parti olmaktan çıkmış adeta organize şebekeye dönmüş, bu milletin kaynaklarını yağmalamak için elinden geleni yapıyor.  Buradan söylüyorum, Türkiye'de kanunları uygulasınlar yolsuzluğun odağı olarak Adalet ve Kalkınma Partisini kapatırlar. Bu kadar yolsuzluğun içine çökmüş karşımızda bir iktidar var. Bizim meselemiz sadece tenkit etmek değil biz yeniden tarımdan başlayarak, yeniden bir stratejik alan  olarak benimsemek durumundayız. 
"Türkiye bir  kravatlı soyguna muhatap oldu"
Zaman zaman bizim geleneğimiz itham edilir, köylünün çiftçinin partisi diye, çok şükür siz çiftçinin partisiyiz. İşte bu salgın döneminde buğdayı ithal ediyorsunuz, ayçiçeği pamuğu ithal ediyorsunuz.  Bugün çiftçimiz pamuk üretemeze hale geldi. Sebebi bu girdilerle nasıl üretecek, sıkıştımı borçları yapılandıralım, biraz narkoz verir üç beş ay geçsin yeniden aynı sıkıntılarla insanlarımız baş başa kalsın. Türkiye bir  kravatlı soyguna muhatap oldu. Türkiye bu yolları bu köprüleri kıt kanaat imkanlarla yapmış bugünde yapabilir. Faiz riskini devlet üstlenecek beraber soyduğunuz müteahhitle beraber faturayı bu millete çıkaracaksınız. Bu yükün altından bu ülkenin kalkabilme ihtimali yok. Dününü çaldınız yarınlarını çaldırmayacağız!  

whatsapp-image-2021-10-02-at-16-01-32-2.jpeg
Güzel günler bizi bekliyor, inşallah ilçe teşkilatımız bu yeni yerinde hizmetlerimize vesile olur. Buradan millet adına olumlu işlerin imzacısı olur. Hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından dua edilerek parti binası açılış gerçekleşti. Başkan Uysal ve beraberindekiler daha sonra açılışı yapılan teşkilat binasını ziyaret etti. Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı Ali Şahinoğlu tarafından,  Bozüyük Belediyesi adına hediye takdim edildi. 
Başkan Uysal ve Demokrat Partisi yetkilileri açılış töreninin ardından Bozüyük esnafını ziyaret ederek vatandaşlarla görüştü.

whatsapp-image-2021-10-02-at-16-01-32-1.jpeg

Bu haber toplam 4835 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum