AK PARTİLİ MECLİS ÜYELERİ SALONU TERK ETTİ

AK PARTİLİ MECLİS ÜYELERİ SALONU TERK ETTİ

Bozüyük Belediye meclisine nazar değdi. Bozüyük Belediye Meclisi toplantısı sonrasında CHP grup sözcüsü Mahmut Fındık, Millet ittifakı Meclis üyelerinin hazırladığı Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik saldırıları kınama bildirgesini kürsüye taşıdı.

A+A-

Bozüyük Belediye meclisine nazar değdi. Bozüyük Belediye Meclisi toplantısı sonrasında gündem dışı söz alan CHP grup sözcüsü Mahmut Fındık, Millet ittifakı Meclis üyelerinin hazırladığı Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik saldırıları kınama bildirgesini kürsüye taşıdı.
Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu’nun bildirgeye katılmak isteyen parti gruplarını sorması üzerine MHP meclis üyesi bildirgeye katılırken AK Parti’li meclis üyeleri salonu terk etti.
Dün gerçekleştirilen, Mücahid Erdal’ın hazırlayıp sunduğu Basın Masası programında, Bilecik Belediye Meclis toplantılarında ki hararetli görüşmelerin Bozüyük'te olmadığı dile getirildi. Bugün ki toplantı da ise Bozüyük Belediyesi Ak Partili Meclis Üyelerinin salonu terk etmesi, Bozüyük Belediye meclisine nazar değdi düşüncelerini akla getirdi.
Basın Masası programında, Bozüyük Belediye Meclisi toplantılarına ilişkin izlenimlerini aktaran Yazı İşleri Müdürümüz Çağla Canbaz, toplantıların oldukça seviyeli bir şekilde gerçekleştiğini kaydederek, Belediye Başkanı M. Talat Bakkalcıoğlu’nun özgül ağırlığının meclis kalitesini yukarıda tuttuğunu söylemişti. Bugün yaşananlar ise Meclis Salonunda soğuk rüzgarlar estirdi.

4-2.jpeg
AK Parti İlçe Başkanı Hüsnü Ersoy salondan ayrılırken Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik saldırıları kınama bildirisini münferit bir olay olarak değerlendirdi. AK Parti’li Meclis Üyesi Abdurrahman Kırgız’da Ayasofya Camii’nde düzenlenen programda Mustafa Kemal Atatürk’ü kast ederek kullanılan ifadelerin ayet olduğunu iddia etti.
CHP, İYİ PARTİ ve MHP Meclis üyelerince ayakta alkışlanan bildiri metni; "Kurtuluş Savaşımızın başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tarihi ve kurucu şahsiyetine yönelik özellikle son dönemde artan saldırıları üzüntü, öfke ve milli birliğimiz açısından endişeyle takip ediyoruz.
Bu kapsamda, 28 Mayıs 2021 Cuma günü Ayasofya Camii’nde düzenlenen, devlet erkânının da bulunduğu bir programda, İmam Mustafa Demirkan’ın, Mustafa Kemal Atatürk’ü kast ederek kullandığı ifadeleri şiddetle kınıyoruz.
Bu zihniyete ve onun savunucularına şunu hatırlatmak isteriz: Ayasofya’nın bulunduğu İstanbul’u 6 Ekim 1923’te düşman işgalinden kurtaran da, Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kuran da Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’tür.

4-1.jpeg
Tarihimizde İstanbul işgal altındayken, milli mücadeleyi başlatan Mustafa Kemal ve arkadaşlarına "katli vaciptir“ diye fetva veren işbirlikçi Dürrizade’ler çıkmışsa da bu zihniyetin karşısında duran, “Her kim ki Mustafa Kemal ve Kuva-yi Milliye aleyhine fetva verip, düşmanlık yapar bilin ki, onların damarlarında kâfir kanı akar” diyen Sütçü İmam’lar vardır.
Atatürk’e yönelik bu saldırıları gerçekleştirerek kendi tarihlerine ihanet edenler, ulusal değerlerimizi hedef almaktadır. Bu mesnetsiz saldırılardan en büyük zararı inancımızı görmektedir.
Bozüyük Belediyesi CHP, İYİ PARTİ, MHP Meclis Üyeleri olarak Atatürk’e yönelik bu saldırıları bir kez daha kınıyor, ortak tarihimize ve değerlerimize karşı ihanet içinde olan bu zihniyetin temsilcilerine karşı hukuki olarak gerekenin yapılmasını talep ediyoruz."
Belediye Meclis toplantıları ile ilgili gerçekleştirdiğimiz Basın Masası programına buradan ulaşabilirsiniz.

Bu haber toplam 3714 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum