23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI

23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen kutlama programı büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Katılımın yoğun olduğu programda renkli görüntüler ortaya çıktı. Öğrencilerin hazırladığı birbirinden güzel gösteriler izleyenlerden tam not aldı.

foto-galeri-004.jpg

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene, Vali Tahir Büyükakın, TBMM Başkanvekili ve CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, BŞEÜ Rektörü İbrahim Taş, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce, daire müdürleri, STK ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Güsamettin Erdoğan ise öğrencilere, meslektaşlarına ve velilere mesajlar gönderdi. Müdür Erdoğan, eğitim camiası olarak geçmişine sahip çıkan, milli ve manevi değerlerini benimsemiş, ailesine ve milletine hayırlı evlatlar yetiştirmek için çaba gösterdiklerini ifade etti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 98. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de düzenlenen törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen kutlama töreni, İl Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin Atatürk Anıtı’na sunulması ile başladı. Ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşımız okundu.

‘SORUMLULUĞUMUZUN FARKINDAYIZ’

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürü Güsamettin Erdoğan, velilere seslenerek başladığı konuşmasında, “Bize teslim etmiş olduğunuz evlatlarınızın kıymetini biliyoruz. Onları en iyi şekilde koruyacağımıza inanmanızı istiyoruz. Onları geleceğe hazırlayacak, geçmişlerini unutturmayacak ve bu millete, sizlere hayırlı evlatlar olarak yetiştireceğiz. En güzel ahlak ve faziletlerle donatacak, geleceğe hazırlayacağız. Milli eğitim camiası olarak sorumluluğumuzun farkındayız” ifadelerini kullandı.

‘SİZLERE GÜVENİYORUM’

Konuşmasına meslektaşlarına seslenerek devam eden Müdür Erdoğan, “Bizler hep beraber el ele, gönül gönüle Türkiye’nin geleceğini oluşturacak, büyük ve aydınlık Türkiye’nin mimarlarını yetiştiriyoruz. Onları çağın bilgileri ile yetiştirecek, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkaracak ve hatta bu seviyeyi bizler ve yetiştirdiğimiz öğrencilerimiz belirleyecek. Ben müdürünüz olarak sizlere güveniyorum” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Güsamettin Erdoğan konuşmasının son bölümünde öğrencilere seslenerek, şunları kaydetti:

'SİZE GÜVENİYOR VE İNANIYORUZ'

“Sizler bugünün küçükleri olmakla birlikte geleceğin büyüklerisiniz. Sizler Türkiye’nin geleceğinin mimarı ve koruyucularısınız. Büyüklerinizden almış olduğunuz iyi örnekler ve çağın bilgileri sizi geleceğe hazırlayacak ve bu emaneti bizlerden teslim alacaksınız. Sizler bayrağımızı, vatanımızı, devletimizi ve milletimizi canınız pahasına koruyacak, iç ve dış düşmanlara geçit vermeyeceksiniz. Bu emanete yakışır evlatlar olacaksınız. Size güveniyor ve inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Müdür Erdoğan’ın konuşmasının ardından öğrenciler tarafından hazırlanan çeşitli gösteriler sergilendi. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı gösteriler izleyenlerin beğenisini topladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, bayram dolayısıyla düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrenci ve okullara ödüllerinin takdim edilmesi ile sona erdi.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2076 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.