235 ÇİFTÇİYE EĞİTİM VERİLECEK

235 ÇİFTÇİYE EĞİTİM VERİLECEK

İş-Kur İl Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Ziraat Odaları tarafından "Tarımsal Nüfus Gençleşiyor" projesi kapsamında "Genç Çiftçi Eğitim Projesi" protokolü imzalandı. 

Bilecik Ziraat Odası Başkanlığında yapılan imza töreninde konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız, toplumumuzun her kesiminin eğitime ihtiyacı olduğunu ifade ederek: "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak, hem üretimi, hem gelişen teknolojiyi öğretmek, hem tüketiclerimizin alışkanlıklarına yönelik olarak güvenilir gıda üretebilmek adına birde çiftçimizin eğitimini üstlenmiş pozisyondayız. Tabi bu eğitimi yaparken de tek başımıza hareket etmiyoruz. Kurumlarımızla protokoller imzalayarak çiftçimizin gelirini arttırıcı, gelişen tekniklerini, alet ve ekipmanları daha iyi kullanabileceği, güvenilir gıda üretebileceği pozisyonlarda eğitimler yapıyoruz. Bu eğitimin oluşumu esnasında her kurumumuza farklı bir görev veriliyor. 

Değişik kurslar açılıyor ilçelerimizde. Çiftçilerimizn farklı talepleri doğrultusunda. Bunda organik tarımdan tutun, budama, sebze yetiştiriciliğine, küçükbaş, büyük baş hayvan yetiştiriciliğine kadar değişik kurslar açılabilmektedir." dedi. 

Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sevinen ise açılacak kursların hayırlara vesile olmasını dileyerek: "Bildiğiniz gibi İş-Kur Müdürlüğümüz, Tarım Müdürlüğümüz ve Ziraat Odalarımız "Genç Çiftçi Eğitim Projesi" protokolü imzalayacağız. Bu imzalanan protokolün şimdiden eğitim alacak çiftçilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum." dedi. 

İş-Kur İl Müdürü Ayhan Tozan, yaklaşık 4 yıldır tarımsal nüfus gençleşiyor projesinin devam ettiğini ifade ederek şunları kaydetti: "Bugüne kadar yapılan kurslarda köylerimizdeki genç nüfusa yönelik kurslar düzenliyoruz. Buralara genelde bayan kursiyerlerimizi alıyoruz öncelik tanıyoruz. Amacımız insanlarımızın doğduğu yerde doymaları. Başka il ve ilçelere göçü önlemek amacındayız. Bulunduğu bölgede daha fazla geliri nasıl elde ettirebiliriz, daha fazla nasıl kazanç sağlayabilirler. Bunlara yönelik çeşitli kurslar veriliyor. Şuana kadar Gölpazarı'nda Osmaneli'de ve Pazaryeri'nde 235 kişiye yönelik bir kurs düzenlenecek. Bu yıl sonuna kadar ki projede." dedi. 

Konuşmaların ardından "Tarımsal Nüfus Gençleşiyor" projesi kapsamında "Genç Çiftçi Eğitim Projesi" protokolü imzalandı. 

İmzalanan protokol kapsamında Gölpazarı, Osmaneli ve Pazaryeri'nde 235 genç çiftçiye arı yetiştiriciliği, besi sığırı yetiştiriciliği, meyve ağaçlarında budama, biber yetiştiriciliği, kavun yetiştiriciliği, süt sığırı yetiştiriciliği, seracılık ve organik tarım konularında eğitim verilecek. 

imzalar-atildi-ziraat-odas.jpg

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 3022 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.