3 bin 515 öğrenci spor faaliyetlerine katılacak

3 bin 515 öğrenci spor faaliyetlerine katılacak

Bilecik İl Özel İdaresi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü arasında ilkokul öğrencilerinin sportif faaliyetlere katılması amacıyla protokol imzalandı. 
Vali Süleyman Elban, Valilik'te Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız'ın katıldığı imza töreninde Bilecik'te eğitim gören ilkokul öğrencilerinin 1 yıl boyunca sportif faaliyetlerde bulunacağını söyledi. Protokolle, milli, ahlaki, insanı, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve sorumluluk duyan gençlik yetiştirilmesinin hedeflendiğini ifade eden Vali Elban,''Hazırlanan projeyle sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda çocuklarımız kendilerini geliştirme imkanı bulacaklar. Proje sayesinde, tüm ilkokul öğrencileri birçok spor dalında faaliyette bulunma imkanı bulacaklar. Aynı zamanda, ilkokul 4. sınıf öğrencilerinin tamamı yüzmeyi öğrenecek ve ortaokula başlayan her öğrenci de yüzme öğrenmiş olacak'' dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş ise; protokolün ilkokul öğrencilerine yönelik olduğunu, 1, 2 ve 3'üncü sınıflarda öğrenim gören 2 bin 668 öğrenciye temel spor faaliyetleri ve jimnastik eğitimi, 4'üncü sınıflarda öğrenim gören 845 öğrenciye de yüzme eğitiminin verileceğini söyledi. (İHA)

 

Bu haber toplam 1734 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.