742. Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri başladı

Şenliklerin açılış töreni Ertuğrul Gazi Türbesi ziyaretinin ardından Tören Alanında gerçekleşti. Bilecik Valisi Şefik Aygöl ve beraberindekiler Ertuğrul Gazi Türbesi’ni ziyaret ettikten sonra Saygı Nöbeti değişimini izledi.

Şenliklerin açılış töreni Ertuğrul Gazi Türbesi ziyaretinin ardından Tören Alanında gerçekleşti. Bilecik Valisi Şefik Aygöl ve beraberindekiler Ertuğrul Gazi Türbesi’ni ziyaret ettikten sonra Saygı Nöbeti değişimini izledi. Daha sonra tören alanına geçilerek Türk Büyükleri Anıtına çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından konuşmalar gerçekleştirildi.

742-sogut-ertugrul-gaziyi-anma-ve-yoruk-senlikleri-basladi.jpg

Yörük Türkmen Federasyonları Aksakallılar Onursal Başkanı Niyazi Çapa'nın selamlama konuşmasının ardından Bilecik Valisi Şefik Aygöl kürsüye geldi. Vali Aygöl, Osmanlı'nın ayak izlerinin taşındığı bu kadim topraklarda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vali Aygöl, Osmanlı'nın mirasını ve emanetini gelecek kuşaklara aktarmak için çalışacaklarını belirterek ülkemizin dört bir yanından gelerek şenliklere destek olan herkese teşekkür etti. "Gönlümüz herkese açık" diyen Vali Aygöl herkesi şenliklere destek olmaya davet etti.

742-sogut-ertugrul-gaziyi-anma-ve-yoruk-senlikleri-basladi-001.jpg

Vali Aygöl'ün konuşmasının ardından halk oyunları gösterileri sergilenerek şifalı pilav için kurban kesimi gerçekleştirildi.

742-sogut-ertugrul-gaziyi-anma-ve-yoruk-senlikleri-basladi-002.jpg

742-sogut-ertugrul-gaziyi-anma-ve-yoruk-senlikleri-basladi-003.jpg

742-sogut-ertugrul-gaziyi-anma-ve-yoruk-senlikleri-basladi-004.jpg

742-sogut-ertugrul-gaziyi-anma-ve-yoruk-senlikleri-basladi-005.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1571 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.