Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri Başlıyor!

Bu yıl 742’ncisi düzenlenecek Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri, 8 Eylül Cuma günü gerçekleştirilecek açılış programı ile başlayacak.

Bu yıl 742’ncisi düzenlenecek Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri, 8 Eylül Cuma günü gerçekleştirilecek açılış programı ile başlayacak.

8-9-10 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 742’nci Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri’nin açılış programı kapsamında ilk olarak Ertuğrul Gazi Türbesi ziyaret edilecek. Daha sonra Türk Büyükleri Anıtı’na çelenk sunulacak. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından halk oyunları gösterileri sahne alacak. Şifalı pilav için kurban kesimi gerçekleştirilecek.

Akşam namazından önce Çelebi Sultan Mehmet Camii’nde Mevlid-i Şerif okutulacak. Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi Baş İmam Hatibi Ferruh Muştuer, Müezzin Kayyımı Şükrü Asıleren ve 17. Dünya Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Üçüncüsü Muhammet Said Sezer tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirilecek.

9 Eylül Cumartesi günü ise saat 10:00’da hükümet konağı önünde yörüklerin karşılanması gerçekleştirilecek. Konuşma ve gösterilerin ardından Jandarma Genel Komutanlığı Mehteran Birliği Gösterisinden sonra Ertuğrul Gazi Türbesine yürüyüş yapılacak.

Saat 13:30’da tören alanında yörük çadırları ziyaret edilecek olup Karakucak Güreşleri gerçekleştirilecek.

Saat 15:30-17:00 arasında ise Söğüt cirit sahasında, cirit müsabakaları, atlı okçuluk gösterileri, geleneksel okçuluk gösterileri ve mas güreşleri sahne alacak.

Etkinliklerin akşam bölümünde ise saat 19:00’da yörükler tarafından çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Saat 20:30 ila 21:30 arasında Jandarma Genel Komutanlığı bando konseri sahne alacak. Daha sonra sanatçı Merve Özbey tarafından konser verilecek. Havai fişek gösterileri geceyi aydınlatırken son olarak geleneksel şifalı pilav duası yapılacak.

Şenliklerin son günü olan 10 Eylül Pazar günü ise saat 10:00’da tören alanında başlayacak programda ilk olarak devlet büyükleri karşılanacak. Türbe ziyaretlerinin ardından tören alanına geçiş yapılacak. Protokol konuşmaları sonrası Jandarma Genel Komutanlığı Merasim Bölüğü, Jandarma Genel Komutanlığı Üzüm Salkımı Gösterisi, Jandarma Genel Komutanlığı Mehteran Birliği sahne alacak.

Jandarma Genel Komutanlığı Bandosu eşliğinde gerçekleşecek tören geçişinden sonra folklor gösterileri gerçekleştirilecek.

Şifalı pilav ikramı ile şenlikler sona erecek.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1326 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.