96 ADET KOÇ DAĞITILDI

96 ADET KOÇ DAĞITILDI

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi’ kapsamında ilimizde 34 yetiştiriciye 96 adet kıvırcık ırkı damızlık koç dağıtımı gerçekleştirildi. 

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Kampüsü’nde gerçekleşen dağıtım töreninde çekilen kuralarla damızlık koçlar sahiplerine teslim edildi. 

Yüzde 30 yetiştirici yüzde 70 Bakanlık destekli 96 adet damızlık koçun dağıtım törenine; Vali Yardımcısı Halil İbrahim Acır, Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş, Göç İdaresi Müdürü Hüseyin San, Bilecik Damızlık Koyu Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cemil İnce, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sevinen, İl Genel Meclis Üyesi Serkan Yıldırım, üreticiler ve diğer davetliler katıldı. 

96-adet-damizlik-koc-dagitildi2.jpg

Törende konuşan Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş, ülkemizin ve ilimizin küçükbaş hayvan yetiştiriciliğine oldukça müsait olduğuna dikkat çekerek, et açığının ana sebebinin küçükbaş hayvancılık üretiminin azalması olduğuna vurgu yaptı.  

Müdür Yoldaş, konuşmasının devamında, ilimizdeki hayvan üretimine ilişkin bazı rakamları paylaşırken şunları dile getirdi:

“İlimizde küçükbaş hayvancılığı yapan vatandaşlarımızın 3162 işletmede 42 bin adet küçükbaş hayvancılık yapmaktadır. Bunun yüzde 75’i kıvırcık ırkı olarak görülmektedir. 

İlimizin tüm hayvancılığına baktığımız zaman küçükbaş hayvancılığımız toplam 160 bin adet, büyükbaş hayvancılık ise 43 bin adet olarak görülmektedir. Kıvırcık ırkının verimliliği artıracağını özellikle bu ırkın en büyük özelliği doğaya uyumlu olması, kuyruklarının yağsız olması ve etinin tadının daha güzel olmasından dolayı bu ırkın artırılması için elimizden gelen çalışmaları yapmaktayız” ifadelerini kullandı.

96-adet-damizlik-koc-dagitildi3.jpg

Konuşmaların ardından Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından açılan çeşitli kurslara katılan kursiyerlere sertifikaları takdim edildi. Tören, 34 üreticiye 96 adet koçun kura ile dağıtılması ile sona erdi. 

96-adet-damizlik-koc-dagitildi4.jpg

 

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 1950 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.