ACİL SERVİS DOLDU TAŞTI

ACİL SERVİS DOLDU TAŞTI

Bilecik Devlet Hastanesi Acil Servisi, 2018 yılında 139 bin 923 hastaya hizmet verdi. Acil serviste günlük muayene olanların sayısı ortalama 380 civarında oldu.

Geçtiğimiz yıl elde edilen bu veriler acil servisin bir kez daha maksadının dışında kullanıldığını gözler önüne serdi. Yetkililer, acil servisin gereksiz yere meşgul edilmemesi konusunda vatandaşlara çağrıda bulundu.

Uzun yıllar acil serviste çalışan bir uzman, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Bilecik ölçeğindeki bir il için 139 bin 923 rakamının oldukça yüksek olduğunu belirtti. Gelen hastaların büyük oranının acil vaka olmadığını ifade eden uzman, “Vatandaşlarımızın basit nedenlerle acile başvurmalarına gerek yok. Polikliniklerimizden hizmet alabilirler. Birçok vatandaşımız durumları acil olmamasına rağmen acil servislere başvurmaktadır ve bu yüzden acil servisler çok fazla dolmaktadır.

Acil servislere çok başvuru yapılması, belki de daha ciddi ve ölüm riski olan hastaların takip ve tedavisine ayrılması gereken zamanın diğer genel durumu iyi olan hastalara ayrılarak, hayati riski olan hastaların zamanının gasp edilmesine sebep olabiliyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 6137 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum