AK Gençler’den anlamlı klip

AK Parti Bilecik Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106’ıncı yıldönümü dolayısıyla anlamlı bir anma klibi hazırlandı.

AK Parti Bilecik Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106’ıncı yıldönümü dolayısıyla anlamlı bir anma klibi hazırlandı. 

Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Karadayı, Bilecik tren istasyonunda yaşanan ve Çanakkale Savaşı’nın maneviyatını anlatan bir olayı anlattı. Söğüt’ün Akgünlü Köyü’nden oğlunu cepheye gönderen bir annenin dile getirdiklerini anımsatan Muhammed Karadayı, şunları kaydetti:

“Çanakkale Zaferimizin maneviyatını ortaya koyan ve Bilecik tren istasyonunda yaşanan bir kıssayı sizlerle paylaşmak istiyorum. Çanakkale Savaşı tüm şiddetiyle cephelerin her birinde tüm şiddeti ile devam ediyordu. Ülkemizin dört bir yanından askeri sevkiyat trenleri Çanakkale’ye doğru yola çıkmıştı ve bu trenlerden bir tanesi de askerleri almak için Bilecik tren istasyonunda durmuştu. Sevkiyat subayı Abdulkadir bey trenin vagonlarının arasında gezerken Söğüt’ümüzün Akgünlü Köyü’nden bir annemizi gördü ve yanına giderek ne yaptığını sordu. Annemiz ‘Mehmet’imin oğlu Hüseyin’i uğurlamaya geldim’ diye cevap verdi. 

Kısa bir koşuşturmanın ardından Hüseyin bulunur. Elini öpen oğlunu bağrına basan anamız son olarak “Oğlum, yiğit evladım, dayın Şipka’da, baban Dömeke’de, ağaların Çanakkale’de şehit düştüler. Bak oğul son yongam sensin eğer minarelerden ezan sesi kesilecekse, caminin kandilleri sönecekse sütüm sana haram olsun. Öl de köye dönme. Haydi oğul Allah yolunu bahtını açık etsin” der ve uğurlar. 

Toprağı vatan yapan şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz, ruhları şad olsun.” 

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 2131 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.