Akademik Cübbe Giyme Töreni Gerçekleştirildi

Akademik Cübbe Giyme Töreni Gerçekleştirildi

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Akademik Cübbe Giyme ve Ödül Töreni” gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen tören coşkulu bir kalabalık ve büyük bir heyecana sahne oldu.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Akademik Cübbe Giyme ve Ödül Töreni” gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen tören coşkulu bir kalabalık ve büyük bir heyecana sahne oldu.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen törene Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses, Cumhuriyet Başsavcısı Burak Olgun, İl Jandarma Komutanı Ferdi Erbakıcı, İl Emniyet Müdürü Beyti Kalaycı, il protokolü, akademik ve idari personel katıldı.

bseu1.jpg

Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı akademisyenlerinin hazırlamış olduğu müzik dinletisi ile başlayan programın devamında, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinin son 4 yılını kapsayan çalışmalarını anlattığı bir sunum yaptı.

bseu2.jpg

Programın devamında, Rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir tarafından, yakın zamanda hayatını kaybeden iş insanı Doğan Zaimoğlu’nun eşi ve kızına plaket takdimi yapıldı.

bseu8.jpg

Rektör Prof. Dr. Beydemir, marifetin iltifata tabi olduğunu belirterek yaptığı konuşmasına şöyle devam etti;

“Kurumsal hafıza, kurumsal kültür, istişare, oy birliği ve el birliği ile gerçekleştirdiğimiz projelerimizin tamamı önümüzdeki süreçte Üniversitemizi daha da ileriye taşıyacaktır. İnanıyorum ki Üniversitemiz her geçen gün nitelikli ve liyakatli bu yükselişini sürdürecek ve çok da uzak olmayan bir gelecekte uluslararası standartlara sahip, ülkemizin öncü üniversitelerinden olma gayretinde muvaffak olacaktır.”

bseu4.jpg

Bilecik Valisi Şefik Aygöl de planlaması yapılmış, gelişim alanları düşünülmüş ve dünya üniversiteleri ile yarışabilecek bir vizyonla üniversitenin varlığını gördüğünde büyük gurur duyduğunu belirttiği konuşmasında;

"Üniversitenin niteliğini kente kazandırmamız gerekiyor. Nüfusu sadece sayısal artırmak değil nitelikli artırmamız lazım" ifadelerini kullandı.

bseu5.jpg

Yoğun bir katılımın görüldüğü programda 2023 yılında bir üst akademik unvana atanmayı hak eden 23 Profesör, 31 Doçent, 46 Dr. Öğr. Üyesi olmak üzere toplam 100 akademisyen cübbelerini giydi. Cübbe giyen hocaların yanı sıra Q1 ve Q2 yayın sayıları en yüksek olan, en fazla akademik teşvik puanına sahip olan ve dış kaynaklı yüksek bütçeli Ar-Ge proje yürütücüleri olan akademisyenlere de ödül takdimi yapıldı.

bseu7.jpg

Programın sonunda 26-27 Ekim 2023 tarihlerinde Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinin ev sahipliğinde ikincisini düzenlenen Bilim Şenliği Düzenleme Kurulu Üyelerine Rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.

Program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

bseu.jpg

bseu9.jpg

Bu haber toplam 514 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum