ARTEMA’YA TSE ÇİFT YILDIZ BELGESİ

ARTEMA’YA TSE ÇİFT YILDIZ BELGESİ

İsmet CEP

Bozüyük’te faaliyet gösteren Eczacıbaşı Yapı Gereçleri-Artema Grubu'na TSE Başkanlığı tarafından "TSE Çift Yıldız Belgesi" verildi. Standartların üstünde özellikler taşıyan ürünlere verilen TSE Çift Yıldız belgesi, Türkiye de ilk sektöründe tek üretici olması nedeniyle Artema Fabrikasına verildi.

Bozüyük'te ki üretim tesislerinde düzenlenen törende TSE çift yıldız belgesi, TSE Başkanı Hulusi Şentürk tarafından Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Başkanı Atalay Gümrah’a takdim edildi. 

Program da ilk olarak Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Başkanı Atalay Gümrah tarafından bir konuşma yapıldı. Atalay Gümrah konuşmasında, Artema’nın kalite sistemleri bakımından dünyada ilk sıralarda yer alan üreticilerden biri olduğunu belirterek, “Artema’yı anlatırken birkaç özelliğin altını çiziyoruz. Artema bozulmaz, yani dayanıklıdır. Artema’nın armatürleri sızdırmaz, aşınmaz, kararmaz ve tasarrufludur. Bu iddialı tanımlamaları gönül rahatlığıyla kullanıyoruz çünkü ürünlerimizi standartların üzerinde testlere tabi tutuyoruz. Artema’nın, Avrupa’nın ilk 10 üreticisi arasında yer almasını sağlayan bu özelliklerinin, TSE Çift Yıldız belgesiyle onaylanmasından büyük mutluluk duyuyoruz.  

Standartları zorlayan özellikleriyle dikkat çeken Artema , Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından Türkiye’de sanayinin kalitesini artırmak amacıyla başlatılan “TSE Yıldız” ve “TSE Çift Yıldız” uygulaması çerçevesinde, tüm sektörler içerisinde belge almaya hak kazanan ilk, sektöründeki tek üretici oldu. TS EN 817 Standardı kapsamında lavabo, banyo ve eviye bataryası; TS EN 200 Standardı çerçevesinde ise lavabo ve banyo bataryaları için “TSE Çift Yıldız” belgesi veren TSE, Artema’nın standartları zorlayan bir marka olduğunu onayladı." dedi. 

Devamında, TSE Başkanı Hulusi Şentürk ise yaptığı konuşmada Teknolojisinin yeterliliğini ve ürünlerinin kalitesini tescillemek isteyen tüm firmalarımızı, TSE Yıldız/Çift Yıldız Belgesi almaya davet etti. 

Şentürk konuşmasında,“ Türkiye’nin 2023 vizyonu bulunuyor. Bu vizyona Türkiye güçlü kurumlarıyla ulaşabilir. Güçlü kurumlarsa kendi alanlarında markalaşmaya mecburdur. Markalaşma da önce standart, sonra standartların üzerine çıkarak kalitenizi tescil etmek, farkınızı ortaya koyabilmekle mümkündür. TSE olarak kurulduğumuz tarihten beri sanayicimizin gelişmiş standartları uygun ürün üretebilmesi için ciddi gayretler içerisinde bulunduk ve bu gayretlerimiz devam ediyor" ifadesini kullandı.

"Türkiye'nin AB'ye giren ilk kuruluşu TSE'dir"  

"Türkiye'nin AB'ye giren ilk kuruluşu TSE'dir. Türk standartları deyince tabii kamuoyunda yanlış bir algılama var. TSE'yi gördüğü anda 'Avrupa standardı değil' zannediliyor. Biz Türk sanayisinin kullandığı hiçbir standart yoktur ki alıp da Avrupa standardına adapte etmemiş olalım. Etmediğimiz birkaç standart vardır, onun da üretimi Türkiye'de yoktur zaten. 'Avrupa standartları mı daha ileri, bizim standartlar mı?' diye bir soru son derece abes bir soru. Çünkü bizi ilgilendiren tüm Avrupa standartları adapte edilerek, Türk standartları haline getirilmiştir. Çünkü Türkiye kaliteyi yakalayabilmek için önce Avrupa standardını yakalamak mecburiyetinde ve bunu da başardık. Ancak daha iyisini yapmadığımız sürece ortalardan yukarıya çıkma imkanımız yoktu, daha iyisini yapmak mecburiyetindeydik. İşte bu yüzden arkadaşlarımız iki yıldır ciddi araştırmalar yaptılar. Biraz da iddialı davrandılar."

Bazı komplekslerimizi yenilemek zorundayız. 'El oğlu bizden daha iyi yapar' diye bir şey yok. İnsanoğlu daha iyisini yapar, biz de insanız. Felsefemiz de bu. Daha iyisini yapabiliriz. İşte bugün ilk belgeyi takdim edeceğimiz TSE yıldız ve çift yıldız da arkadaşlarımızın bu düşüncesinden, bu arayışlarından doğmuştur. Standart, üzerinde mutabakat sağlanmış bir orta kaliteyi temsil eder. Çünkü her ülkenin ve kuruluşun gelişmişlik düzeyi aynı değildir. Eğer siz standardı en tepeye çekecek olursanız altını komple elersiniz, bu rekabete aykırıdır. Dolayısıyla standartlar tarafların katılımıyla oluşturulur."

"Kalite de rekabeti başlatıyoruz"

İnşallah önümüzdeki günlerde tüm sektörlerde yağmur gibi bu belgelerin yağdığını göreceksiniz. Avrupa standartlarının 20 kat üzerine çıkarttık bu performansı. Yani Avrupa'da istediğiniz kalitenin 20 kat üzerine çıktığınız an bu belgeyi alabiliyorsunuz. Kalitede rekabeti başlatıyoruz. Türkiye'de tüm ürün dallarında, Avrupa'nın da üstünde bir kaliteyi yakalayabilmek için ciddi bir rekabet başlayacak. İşte markalaşma ancak bu şekilde yürütülür. İşte o zaman dünyanın neresinde olursa olsun 'Türk malı' dendiğinde güven ve kalite akla gelebilecek. Türk sanayisi için uygunluk, değerlendirme hizmeti adı verdiğimiz bu alanda devrim mahiyetinde bir yeniliktir. Hedefimiz şu, güçlü bir Türkiye için güçlü kurumlara, onun için de marka kuruluşlara ihtiyacımız var. Marka kuruluşlar da ancak kalitenin standartların da üzerine çıkartılmasıyla mümkündür. Bütün gayretimiz bunu gerçekleştirmek için. Kalite bisiklet sürmek gibidir, iki tane unsuru yoktur. Bir geri vitesi yoktur, iki duramazsınız, durduğunuz anda düşersiniz. Sürekli ilerlemek mecburiyetindesiniz. Dolayısıyla Artema da bu kalite yolculuğunda hiç durmaksızın umarım yolculuğunu devam ettirebilir. Çünkü ancak büyük Türkiye'yi hep beraber bu şekilde kurabiliriz."

TSE olarak, standartların ötesinde, yüksek kalitede ürünleri TSE Yıldız/Çift Yıldız sistemiyle belgelendirerek, bu ürünlerin sıradan olanlardan farklılığını ortaya koymayı ve rekabete bilimsel katkı sağlamayı amaçladık. Bu belgelendirme sistemi; ülkemizde firmaların Ar-Ge faaliyetlerine yönelmesini teşvik edecek, yüksek kalitede ürünlerin üretimini destekleyecek ve uluslararası rekabet kabiliyetine katkı sağlayacak bir modeldir. Teknolojisinin yeterliliğini ve ürünlerinin kalitesini tescillemek isteyen tüm firmalarımızı, TSE Yıldız/Çift Yıldız Belgesi almaya davet ediyoruz. Bu yarıştan kopan yalnız kalır.” dedi.

“Kalite beklentilerin karşılanma derecesidir”

Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir firmaların ve milli ekonominin vazgeçilmezleri arasında  kalitenin yer aldığını söyledi. Vali Nayir konuşmasında, "Kalite, tüketiciye sunulan mal, hizmet, ihtiyaç ve beklentilerin karşılanma derecesidir. Dün kaliteli dediğimiz bir ürüne bugün sıradan dememiz mümkün olabiliyor. Yarın belki kabul edilemez dememiz mümkün. Çok yol kat edilmesi gereken ve çok yol kat edilmesi gereken bir kavram. Kaliteyi belirleyen ulusal ve uluslararası standartlar bu kalitenin belirlenmesinde önemli rol tutuyor. Firmalarımızınve milli ekonomimizin vazgeçilmezi kalite. Geldiğimiz noktada yeni bir uygulamanın ilimizde düzenlenen bir törenle ilimizde üretilen mamüllerde olması bizi ayrıca sevindiriyor. Bu başarının elde edilmesinde emeği geçenleri ve bu sistemi oluşturanları, Avrupa'nın önüne geçecek bu yapılanmayı oluşturanları huzurunuzda teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum." dedi. 

Konuşmaların ardından TSE çift yıldız belgesi ve bayrağı TSE Başkanı Hulusi Şentürk tarafından Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Başkanı Atalay Gümrah’a verildi. Ardından Nayir, Şentürk ve Gümrah, konuşma platformunda hazırlanan yıldızlara imza attı. Son olarak Artema Fabrika Müdürü Oktay Pehlivan tarafından protokol mensuplarına kısa bir fabrika turu yapılarak çalışmalar hakkında bilgiler verildi. Öğle yemeği sonrasında tören sona erdi.  

Törene Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, TSE Başkanı Hulusi Şentürk, Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Başkanı Atalay Gümrah, Kaymakam Köksal Şakalar, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Artema Fabrika Müdürü Oktay Pehlivan, fabrika yetkilileri, yerel yöneticiler ve davetliler katıldı. 

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.