ATIK SU ARITMA TESİSİ MECLİSİ BÖLDÜ

ATIK SU ARITMA TESİSİ MECLİSİ BÖLDÜ

Hürriyet ve Ertuğrulgazi mahallelerine yapılması planlanan atık su arıtma tesislerinin yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirilmesini öngören gündem maddesi belediye meclis üyelerini ikiye böldü. CHP ve MHP grubu ile bağımsız üyeler atık su arıtma tesislerinin özel girişimci tarafından yapılmasına red yönünde oy verirken, AK Parti grubu ise kabul yönünde oy kullandı. 

AK Partili Nihat Can’ın ve Şadan Turhan’ın toplantıda olmamasından dolayı oylama 12-12 eşit çıktı. Eşit çıkan oylamada başkanın oyunun 2 oy sayılması kuralı sayesinde gündem maddesi oyçokluğu ile kabul edildi. 

Bilecik Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Selim Yağcı başkanlığında gerçekleşen Ekim ayı meclisinde 4 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Üç gündem maddesi oybirliği ile kabul edilirken Hürriyet ve Ertuğrulgazi mahallelerine yapılması planlanan atık su arıtma tesislerinin yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirilmesini öngören gündem maddesi meclisi ikiye böldü. Elektroflokülasyon Prosesli Atıksu Arıtma Tesislerinin yap-işlet-devret modeliyle 30 yılı geçmemek üzere yaptırılması için belediye başkanlığına ve belediye encümenine yetki verilmesi hususu oyçokluğu ile kabul edildi. 

İmar konularının görüşülerek karara bağlandığı Ekim ayı meclis toplantısında taksicilerle ilgili ‘T’ plaka uygulamasına geçilmesi ve konuyla ilgili iş ve işlemleri yürütmek, ihale yapmak için belediye başkanlığına ve belediye encümenine oybirliği ile yetki verildi. 

Ayrıca Bilecik Belediyesi’nin Avrupa Birliği tarafından yürütülmekte olan kamu sektörü ve sivil toplum kuruluşları 2017 yılı hibe programı kapsamında ‘Tabandan Spor ve Sağlık için Ortaklıklar’ başlıklı projeyi sunmak üzere ilgili personellere oybirliği ile yetki verildi. 

Belediye Başkanı Selim Yağcı, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından belediye çalışmalarını ilişkin bilgiler verdi. Ekim ayı meclis toplantısı, Başkan Yağcı’nın meclis üyelerinin sorularını cevaplandırması ile son buldu. 

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2099 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.