'AVUKAT ERİŞ HAPSE GİRDİ'

'AVUKAT ERİŞ HAPSE GİRDİ'

Acılı baba Necdet Anigören, Av. Eriş Över'in ters yönden giderek yaptığı trafik kazasında oğlunu öldürdüğünü anımsatarak yıllardır verdiği hukuk mücadelesini kazandığını söyledi. 

Anigören, konuya ilişkin gazetemize yaptığı açıklamada, yargılamanın sona erdiğini ve Av. Eriş Över'in 2 yıl 6 ay hapis cezası aldığını ifade etti. Eriş Över'in Maltepe Cezaevine gönderildiğini anlatan Anigören,"8 yıldır sürdürdüğüm hukuk mücadelesini kazandım. Adaleti söke söke aldım. 8 yıl sonra Allah'a çok şükür emelime kavuştum, oğlum da rahata kavuştu" dedi.  

Acılı baba Necdet Anigören, yaşananlara ilişkin açıklamasında şunları kaydetti:

"Eriş Över, 2015 yılında, taksirle bir kişinin ölümüne neden olma suçundan yargılanarak, 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Karara itiraz ederek Yargıtay'a başvurdu. Yargıtay, itirazı reddetti. Yeniden görülen davada Eriş Över'e 2 yıl 6 ay hapis cezası verilerek Maltepe Cezaevi'ne gönderildi. 


Ters yönden giderek oğlumu öldürdü. Hukuk mücadelesi başlattım ama o yıllarda Bilecik'ten avukat dahi bulamadım. 2015 yılının Aralık ayında Bilecik 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nce görülen davanın 6. duruşmasında karar çıkmıştı. Duruşmada, Eriş Över taksirle bir kişinin ölümüne neden olma suçunu işlediği sabit görülerek 5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. 

Daha sonra Yargıtay'a başvurarak itiraz etti ancak olumlu sonuç alamadı. Suçsuz olduğunu söyleyip davanın yeniden yargılanmasını talep etti. Bunun üzerine yeniden görülen davada 2 yıl 6 ay hapis cezası aldı ve Maltepe Cezaevi'ne gönderildi. Cezasının 6 ayını kapalı 2 yılını ise açık cezaevinde çekecek" dedi. 

ismail-anigoren.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 11159 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum