BALIK SATIŞ YERLERİ DENETLENDİ

BALIK SATIŞ YERLERİ DENETLENDİ

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince balık satış yerlerinin 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında denetimleri yapıldı.

Denetim İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü yetkililerince satışa sunulan balıkların ve satış yerlerinin farklı parametreler çerçevesinde ilgili mevzuata uygunluğu kontrol edildi.  İşletmelerin kayıt ve onay belgeleri, satışa sunulan balıkların özellikle boy limitleri açısından belirlenen aralıklarda yer alması ve satış yerlerinin gıda güvenliği riski oluşturulma durumuna bakıldı. Yapılan denetimlerin sonucunda satışa sunulan balıkların tazelik ve insan sağlığı açısından uygun olduğu görüldü.

Denetimlerde iş yeri  sahiplerine,  su ürünleri mevzuatına aykırı  balık satışı yapılmaması, hijyen kuralları, çevre temizliği ve cezai müeyyideler konusunda  bilgilendirme yapıldı.

İl Müdürlüğü yetkilileri, tüm gıda işletmelerinde olduğu gibi mutat denetimlerin yanında özellikle bu mevsimlerde vatandaşlara taze ve kaliteli su ürünleri tüketmelerini sağlamak için bu alandaki denetimleri sıklaştırdıklarını ve yapılan denetimde önemli olumsuzlukla karşılaşılmamasından dolayı memnuniyetini ifade ettiler.

 

İlgili Haberler

Kaynak:Ömer Fatih BOZKURT

Bu haber toplam 2592 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.