‘BAŞBAKANIMIZ YILDIRIM’I AĞIRLAMANIN  MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ’

‘BAŞBAKANIMIZ YILDIRIM’I AĞIRLAMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ’

Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik’in Emin AdımlarlaYürüdüğünü Söyleyerek;‘BAŞBAKANIMIZ YILDIRIM’I AĞIRLAMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ’

Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik'in 2023 hedeflerine kısa zaman içerisinde ulaşacağını söyledi. 

Başkan Yağcı gazetemize yaptığı yazılı açıklamada şu cümlelere yer verdi: Tarihi ve kültürel yöndeki değerleri olmak üzere, doğal güzellikleri, yeşil alanları, güçlü, büyüyen ekonomisi ve sanayisi, çevre, ulaşım, eğitim ve spor alanındaki başarılarıyla adından söz ettirmeye devam eden Bilecik; bugün adına yakışır bir biçimde ekonomide, sanayide, ulaşımda, turizmde ve eğitimde Türkiye'nin 2023' vizyonunda geri kalmama adına var gücüyle çalışmaya devam ediyor.

Yeni Türkiye Yolunda Diriliş'in Şehri Bilecik; ülkemiz üzerinde kötü emeller gerçekleştirmek arzusunda olan devlet ve terör örgütlerinin bu arzularını engellemek için, Türkiye'nin hızlı yükselişini engellemek isteyenlere karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım liderliğinde  ''Geçmişiyle övünen, geleceğe emin adımlarla yürüyen Marka Şehir Bilecik'' hedefi doğrultusunda emin adımlarla yürüyor ve Marmara Bölgesinin Yeni Gözde Şehri oluyor.

İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın anlayışını vücut bulduğu Şehrimizde bizlerde hükümetimizden aldığımız güçle, yatırımlar ile Marmaranın incisi Bilecik'i hemşehrilerimiz ile el ele gönül gölüle hep birlikte oluşturma çabası ve gayreti içerisindeyiz. Bilecik dünden çok iyi ve yarınlara bu doğrultuda yapılan yatırımlar ve özverili çalışmalar ile adından söz ettiren bir il olma yolunda ilerliyor.

Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ile yakın zamanda Bütünşehir yasasası kapsamında 51 il içerisinde olan Bilecik, inşallah Bütünşehir yasası ile yatırımlar şehrimizde daha da artacağından ve el ele bir çok vizyon projeleri hemşehrilerimize sunma fırsatı yakalanacağına canı gönülden inaniyoruz. Bizlerde bu noktada şehrimizin stratejik planlarını bu kapsamda hazırlıyoruz. 

İnanıyoruz ki Bilecik 2023 yılında, Ülkemizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın hedefleri doğrultusunda üzerine düşen yatırım ve büyümeyi yakalamış Marmara bölgesinin gerek sanayi'de, gerek ekonomisinde, gerek turizmde gerekse sağlık, eğitim, ulaşım ve bunun gibi önemli alanlarında hedeflerine kısa zaman içerisinde ulaşacak.

Bu noktada sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve Hükümetimiz başta olmak üzere  bizlere inanan hemşehrilerimize, devlet büyüklerimize, kamu kurum ve kuruluşlarımıza, Sivil Toplum Örgütlerine ve Partimize canı gönülden teşekkür ediyorum.

Sloganımızda olduğu gibi Hep Birlikte Daha İyiye Daha Güzele...

HÜKÜMETİMİZ VE DEVLETİMİZİN DEV PROJELERİYLE BİLECİK; ULAŞIMDA ELDE ETTİĞİ İMKANLARLA TURİZMDE, EKONOMİDE, SANAYİDE VE EĞİTİMDE YATIRIMIN YENİ MERKEZİ OLUYOR

İstanbul, Ankara, Bursa, Eskişehir, Kocaeli, Sakarya gibi metropol şehirlerin bağlantı ve uğrak yeri olan Bilecik, yılda binlerce yerli ve yabancı turisti, ağırlamanın yanı sıra; ulaşımda elde ettiği yeni imkanlarla ekonomide, sanayide, turizmde ve eğitimde yatırımların yeni merkezi haline geldi.

Hükümetimiz ve Devletimizin dev projeleriyle buluşan Bilecik, bir yandan yüksek hızlı tren garına sahip olurken, diğer yandan içinde bütün öğeleri barındıran ve teknolojik tüm imkanları kullanılarak yapılan yeni bir şehirler arası otobüs terminaline kavuşuyor. Böylece Bilecik,  Hızlı Tren Projesi ile de Ankara, İstanbul, Eskişehir, Sakarya, Kocaeli gibi metropol şehirler ile aramızdaki mesafeler kısaldı. Günde yaklaşık olarak 50 bin taşıma kapasitesine sahip ve Ankara – İstanbul arasında 9 adet garı bulunan Yüksek Hızlı Trenin yanı sıra şehrimize yeni kazandırdığımız Şehirlerarası Otobüs Terminali ile ulaşımda çığır açtı. 25 milyon nüfusun ortasında önemli bir noktada olan Bilecik, 2018 yılında tamamlanacak Bursa Hızlı Tren Hattının bağlanmasıyla bu değer ikiye katlanmış olacak. Ayrıca yine 2018 yılında Bursa Yenişehir Bilecik arası Ankara İstanbul bağlantı yolunun da tamamlanmasıyla şehrimiz ulaşımda çığır açmış olacak. Bu özelliği ile sanayisinin ve şehrin gelişimine de önemli bir katkısı olacaktır. Bunun yanında Bozüyük ilçemize kurulan Gümrük Müdürlüğü ve Lojistik köylerin kurulmasıyla da bu anlamda sanayisi ile ön planda olan bir şehir imajı oluşacak. Artık Bilecik, ekonomik anlamda gelişen ve gerek sanayi teşvikleri gerek hammade ve pazarlama alanlarına yakınlığı sağlanan ve önemli sektörlerin buluşma noktası haline gelmesi öngörülmektedir. 

BAŞBAKANIMIZ BİNALİ YILDIRIM'I; YENİDEN DİRİLİŞ'İN ŞEHRİ BİLECİK'TE AĞIRLAMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ

Kültür ve Sanat alanında başta olmak üzere birçok şenlik, buluşma ve organizasyona ev sahipliği yapan Bilecik; Başbakanımız Binali Yıldırım'ı AK Partmizin 6. Olağan İl Kongresinde ağırlamanın mutluluğunu yaşıyor.

2023 Hedeflerine; Cumhurbaşkanı ve Başbakanı'nın liderliğinde yürüyen Bilecik, bu anlamda büyük ve coşkulu bir programa hazır.

İNSANİ KALKINMA ENDEKSİNE GÖRE TÜRKİYE SIRALAMASINDA ANKARA KOCAELİ VE İSTANBUL'DAN SONRA, BİLECİK 4. SIRADA YER ALIYOR

Diriliş, Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri Bilecik; var olan tarihi zenginliği, kültürel ve ekonomik yöndeki zenginliklerin yanısıra, doğal güzellikleri, yeşil alanları, ılıman iklimine ek olarak İnsanı Kalkınma Endeksine göre; Türkiye sıralamasında Ankara, İstanbul ve Kocaeli'den sonra 4. sırada yer alıyor.

BİLECİK; MARMARA BÖLGESİNDEKİ DEV ULAŞIM PROJELERİYLE LİMAN ŞEHİRLERİNE YAKLAŞTI

Hükümetimiz ve devletimiz eliyle  gerçekleştirilen ve vizyon projelerden biri olan  İzmit Körfez Geçişi ve Asma Köprüsü Projesinin de Bilecik ulaşımına dolaylı olarak sağladığı katkı ile yukarıda sözü edilen metropol kentler ile mesafeler azalıyor. 

Bulunduğu konum itibari ile birçok metropol kentin kavşak noktasında yer alan Bilecik, son dönemlerde hükümetimizin gerçekleştirdiği ulaşım projeleri ile taşımacılığın merkezi oluyor.

Karayolu ve demiryolu taşımacılığında önemli bir alternatif güzergah olan Bilecik; sahip olduğu Lojistik Köy ile taşımacılıkta önemli bir nokta haline gelecek. İzmit Körfez bağlantısı ile de İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Balıkesir, Bursa gibi diğer büyük şehirler ile de doğrudan ve dolaylı olarak mesafesi kısalan Bilecik Yeni Bursa Yolu, ve Bursa Bilecik Hızlı Tren Hattı ile sanayi ve ekonomisi yanı sıra turizm sektöründe de birçok avantajı yakalayacak.

BİLECİK HER YÖNÜYLE GELECEĞE UMUTLA BAKIYOR

Gerek devletimizin gerek yerel yönetimin şehir için gerçekleştirdiği birçok önemli eser ve çalışma, şehirler için hazırlanan verilere yansıdı.     Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) son verilerine göre Türkiye'nin yaşam endeksi raporunda Bilecik; yaşam endeksi verilerinde en iyi iller arasında yer alıyor.

TÜİK'in; Yaşam Endeksi verilerine göre  13. sırada yer alan Bilecik'in; İstihdam oranı  (%) : 48,2; İşsizlik oranı  (%) : 6,5; Ortalama günlük kazanç (TL) : 67,1 gibi bir oranda olarak Türkiye ortalamasının üzerinde bir rakama sahip. Eğitimde son derece güzel bir değere sahip Bilecik; Kamunun eğitim hizmetlerinden memnuniyet oranı yüzde 76,8 şeklindedir.

BİLECİK TURİZMDE ÇIĞIR AÇACAK PROJELERİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Diriliş, Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri Bilecik, özellikle son dönemlerde şehrin tanıtım ve turizmine yönelik çığır açacak projeleri gerçekleştiriyor.

Bilecik Belediyesi eliyle tanıtım ve turizm alanında birçok önemli organizasyon ve buluşmaya ev sahipliği yapan Bilecik başta İnanç Turizmi olmak üzere şehrin doğal güzellikleri ve keşfedilmemiş yönleri ile ile cazibe merkezlerinden biri oldu. İstanbul, Ankara, Bursa, Eskişehir, Kocaeli, Sakarya gibi çevresinde 25 milyon nüfusa sahip metropol şehirlerin bağlantı noktası ve uğrak yeri olan Bilecik, yılda binlerce yerli ve yabancı turisti, Bilecik Şeyh Edebali Türbesi başta olmak üzere, ilçesi Söğüt'teki Ertuğrul Gazi ve Dursun Fakih Türbeleri ile birçok tarihi ve kültürel özelliği önde olan yerleri ziyaret edildi.

Osmanlı Devleti'nin kuruluşuna beşiklik yaptığı gibi Kurtuluş mücadelesinde de büyük bir rol alan Bilecik var olan tarihi zenginliği, kültürel ve ekonomik yöndeki zenginliklerin yanısıra, doğal güzellikleri, yeşil alanları, ılıman iklimi, köy yaşantıları özellikleri ile Bilecik, 2017 yılında 700 bin turist ağırladı.

TR 41 BÖLGESİNDE YER ALAN BİLECİK İLK 500 BÜYÜK  ARASINDA 20'YE YAKIN FİRMASIYLA SANAYİDE UMUT VAAT EDİYOR

Sahip olduğu tarihi ve kültürel değerleri yanısıra Bilecik; Şeyh Edebali Türbesi, Yaşayan Şehir Müzesi, Doğal Güzellikleri ve yeni yatırım teşvikleriyle yeniden keşfedilen Bilecik, TR 41 Bölgesindeki konumu yanı sıra ilk büyük 500 arasındaki 20'ye yakın firmayı barındırıyor.

Bilecik merkeze kurulması planlanan 3. Organize Sanayi Bölgesi ve mevcut sanayi alanlarında; nitelikli, kurumsal ve bölgeye katma değer kazandıran yatırımcıları ağırlamaya devam ediyor.

BİLECİK 250 YATAKLI YENİ DEVLET HASTANESİNE KAVUŞUYOR 

Bilecik Kayıtlı İstihdamda sahip olduğu yüzde 50'lik oran ile Kayıtlı İstihdamda Bilecik, Türkiye genelinde ilk 10'da yer alan Bilecik, eğitim, ulaşımda olduğu gibi sağlıkta da yeni cazibe merkezi olacak.

İlimiz, bölgemiz ve ülke geneline birçok dev eseri kazandıran Devletimiz ve Hükümetimiz, ilimizde yapımı devam eden 250 yataklı devlet hastanesini hemşehrilerimizle buluşturuyor.

BURSA İLE BİLECİK'İN BAĞLARI;  HIZLI TREN VE YENİ KARA YOLU İLE GÜÇLENİYOR

Buram buran tarih ve kültür kokan bu şehirde yerel ve genel idaremizin koordineli çalışmaları hükümetimizin, Devletimizin katkıları ve destekleriyle dört bölgede toprağı bulunan Bilecik, Cumhuriyetimizin 100. Yılına emin adımlarla yürümeye devam ediyor. Şehirler geliştikçe Türkiye gelişecek, bizler cennet vatanımızın gelişim zincirinde bir halka olabiliyorsak, Gayri safi milli hasılaya yukarıda da ifade ettiğimiz ölçekteki rakamlar çerçevesinde katkı sağlayabiliyorsak kendimizi mutlu sayıyoruz.

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2836 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum