'BASINIMIZI TEBRİK EDİYORUM'

'BASINIMIZI TEBRİK EDİYORUM'

Belediye Başkanı Selim Yağcı, her yıl 24 Temmuz’da kutlanan ’’Basın Bayramı’’ dolayısıyla yayımladığı mesajında; “Çalışmaları ve emeği ile yerel ve genel yönetimler ile milletimiz arasında çok önemli işlevler gören ve çok önemli bir köprü olan basınımızın bu anlamlı gününü tebrik ediyor, Demokrasimizin ve Cumhuriyetimizin kökleşmesinde daha nice katkılar yapmasını temenni ediyorum''  dedi.

Mesajının devamında, basın yayın organları ve basın mensuplarının toplumsal hayattaki işlevine değinene Belediye Başkanı Selim Yağcı, ''Toplumlar için büyük bir önem ve değer taşıyan basın kurumunda çalışan basın mensuplarının “Basın Bayramını” tebrik ediyorum’’ ifadesine yer vererek, şunları kaydetti:

''Toplumsal hayattaki yeri başta olmak üzere, genel olarak düşündüğümüzde Türk basını, tarihin her döneminde insanımızın gözü, kulağı ve sesi olmuştur, yerel yönetim ile genel yönetimdeki kurumların sesi ve kamuoyuna bilgi sağlayan tek merkez olmuştur. Basınımız kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde yerine getirmek için çaba sarf eder. Üzerinde hassasiyetle durulması lazımdır ki basınımız, gazetecilerimiz tüm bunların yanı sıra düşüncenin gelişmesine, kişiliğin oluşmasına yaşamın tüm aşamalarında yetenek ve becerilerin elde edilmesine yardımcı olarak bilgileri iletmek işlevini de üstlenmiştir. Bu görevlerin yerine getirilmesinde, gazetecilerin çalışma şartlarının iyileştirilmesinin yanı sıra, meslek etiğinin her şeyin üstünde tutulması, doğru, ilkeli, nesnel ve kişilik haklarına saygılı habercilik anlayışının benimsenmesi de son derece önemlidir. Bu yaklaşımın, halkımızın basınımıza güvenini sürekli kılacağı gibi, basınımızın itibarını da daha yukarılara taşıyacağı muhakkaktır. Mesleğin yıpratıcı ve zor şartlarına rağmen, üstün bir çabayla topluma hizmet eden, faaliyet gösteren değerli basın mensuplarımızın bu güzel gününü en içten dileklerimle kutluyor, kolaylıklar diliyorum.''

Bu haber toplam 1413 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum