BAŞKAN YAĞCI'DAN REFERANDUM AÇIKLAMASI

BAŞKAN YAĞCI'DAN REFERANDUM AÇIKLAMASI

Belediye Başkanı Selim Yağcı, 29 Ekim’de gerçekleşen, Gülümbe Köyü’nün belediye katılmasını öngören ve olumsuz sonuçlanan referanduma ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Yağcı, sonucun ilimiz adına hayırlı olmasını dilerken, “Şehrimizin geleceği ve Gülümbe adına belediyemize katılmalarının iyi olacağını söyledik ama olmadı” dedi.

Başkan Yağcı, Belediye Meclisi’nin Kasım ayı olağan toplantısının ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Gülümbe köylülerimiz şehrimize katılmak istediklerini belirterek referandum yapmak için müracaatta bulundular. Ancak yapılan referandumda şehrimize katılmayı istemediklerini beyan ettiler. Biz şehrimizin geleceği ve Gülümbe adına belediyemize dahil olmalarının iyi olacağını söyledik ama kabul etmediler.

Bilecik bazı fırsatları kaçırıyor. Pelitözü ilk kez referandum yapıldığında reddetti ve 5 yıl gibi bir kayıp oluştu. Biz planlamamızı Pelitözü’nü ve Gülümbe’yi içine alacak şekilde bir bütün olarak yapmak istedik ama olmadı. Gülümbeliler bu hayatlarına devam etmeyi tercih ettiler. Hayırlısı olsun. Bu aşamada şehrimize katılan Pelitözü’nün imarını oluşturmaya devam edeceğiz.”

Öte yandan, İçişleri ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen Bütünşehir çalışmasına dikkat çeken Başkan Yağcı, “Meclisten ilimizin Bütünşehir olmasına ilişkin bir yasa çıkarsa o zaman Gülümbe ilimizin bir mahallesi olacak ve bizde gerekli çalışmaları yaparız” dedi.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2191 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum