BAŞKAN YAMAN, KARAYOLLARINA SESLENDİ

BAŞKAN YAMAN, KARAYOLLARINA SESLENDİ

Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman, Gülümbe rampalarındaki virajların eğim hatasına dikkat çekerek bir kez daha Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne seslendi. Gülümbe rampalarının sürücüler için çileye dönüştüğünü dile getiren Başkan Yaman, “Daha fazla can gitmeden Gülümbe rampalarının bir an önce yapılması lazım” dedi.

Gülümbe rampalarıyla ilgili problemi il koordinasyon kurulu toplantılarında anımsattığını ancak Karayolları’nın konuya duyarsız kaldığını ifade eden Yaman, Karayolları’na bir kez daha seslenirken bazı önerilerde de bulundu. Yaman, Gülümbe rampalarının birçok ilçe ve beldenin il merkezine bağlanmasında önemli bir ulaşım ağına ev sahipliği yaptığını anlatarak şöyle konuştu:

“Gülümbe rampaları birçok il ve ilçenin olduğu gibi biz Bayırköy’lülerin de çilesi haline geldi. Geçmişte de İl Koordinasyon Kurulu toplantılarında, Karayolları Bölge Müdürüne bu yolda meydana gelen kazaları hatırlatarak, bir an önce düzeltilmesini istemiştik. Gülümbe rampalarındaki virajların eğimlerinde hata olduğu söylenmektedir. Kazaların birçoğu aynı mevkide ve virajlarda meydana gelmektedir. Özellikle bu yolu daha önce kullanmamış vatandaşlarımız bu virajlarda kazalar yapmaktadırlar. Bugüne kadar birçok kardeşimiz bu yolda can verdi. Bayırköy’lüler olarak bizlerde her gün bu yolu kullanıyoruz. Birçok öğrenci evladımız bu yoldan Bilecik’e gelip gitmektedir. Ben sizlerin aracılığıyla Karayolları yetkililerine bir öneride bulunmak istiyorum. Bilecik istikametinden gelişte mıcır ocağının olduğu mevkideki virajlarda kazalar olmaktadır. Bu mevkide yapılacak bir viyadük veya viyadük yapılacak olan vadinin doldurulması ile yol hem kısalacak, hem de virajlar ortadan kalkarak kazaların önlenmesi sağlanacaktır. Ayrıca şu anki asfalt kaplama aşındığından en ufak bir yağmurda veya karda yolda bırakın araç ile gitmeyi, yaya olarak bile yürümek imkânsız hale gelmektedir. Daha fazla can heba olmadan Gülümbe Rampalarının bir an önce yapılmasında zaruret vardır” dedi.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2810 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum