'BASKIN SEÇİM VAR'

'BASKIN SEÇİM VAR'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Adayı Ümit Özdağ, çok çarpıcı bir iddiayı gündeme taşıdı. Özdağ, AK Parti'nin Başkanlık sistemine geçmek için Ağustos ayında erken genel seçim yapmayı planladığını öne sürdü. Bu iddialarını baskın seçim olarak nitelendiren Özdağ, MHP'nin buna engel olacağını söyledi.

1-039.jpg

MHP Genel Başkan Adayı ve Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Bilecik'e geldi. İlk olarak Şeyh Edebali Türbesi'ni ziyaret eden Özdağ'a eski il başkanı Ahmet Gürses ve eski merkez ilçe başkanı Mustafa Aydemir, İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Yılmaz, Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu ile bazı partililer eşlik etti.

2-036.jpg

Şeyh Edebali Türbesi ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunan Özdağ, MHP'deki kongre sürecini değerlendirdi. Ülkücü hareketin ve MHP tabanının kongreyi iple çektiğini dile getiren Özdağ,"Kongre sürecinin hiçbir mahkeme olmadan ülkücü hareketin, MHP'nin kendi dinamitleriyle gerçekleşmesini arzu ederdik" dedi.

Özdağ, kongrenin MHP'nin iktidar yürüyüşünün ilk adımı olacağını belirterek, çok konuşulacak bir iddia ortaya attı. Hükümetin erken genel seçim yapmayı düşündüğünü aktaran Özdağ şöyle devam etti:

3-022.jpg

"AK Parti iktidarı Türkiye'yi bir başkanlık rejimine sürüklemek için erken genel seçim hazırlığı içerisinde. Beklentimiz, bu erken genel seçim baskının Kasım ayında gerçekleşeceğiydi fakat son gelen bilgiler ve veriler bir baskın seçim şeklinde Ağustos ayına planlandığını gösteriyor. Tabiki MHP her seçime hazır bir şekilde girecek ve Türkiye'ye kurulan tuzak, otoriter başkanlık sistemi macerası, Dolmabahçe'de yapılan pazarlık MHP'deki diriliş çerçevesinde engellenecektir" şeklinde konuştu.

4-011.jpg

MHP Genel Başkan Adayı Ümit Özdağ daha sonra Kent Ormanı'nda partililerle buluştu.

 

Kaynak:Ahmet MEŞE - Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 3110 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum