BAYIRKÖY'DE MÜTHİŞ HIDIRELLEZ

BAYIRKÖY'DE MÜTHİŞ HIDIRELLEZ

Bayırköy Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel hıdırellez kutlamaları müthiş görüntülere sahne oldu. Belde halkının yanı sıra civar il ve ilçelerden de katılımın olduğu etkinliklerde coşku adeta tavan yaptı.

Mehter Takımı gösterisi dosta güven düşmana korku verirken, şifalı pilavdan binlerce davetli tattı. Halk oyunları gösterileriyle eğlenen vatandaşlar, akşam gerçekleşen Orhan Ölmez konseri ile müthiş günü tamamladı.

bayirkoyde-muthis-hidirellez6-001.jpg

Bayırköy Belediyesi tarafından geleneksel hıdırellez kutlaması gerçekleştirildi. Geçtiğimiz Pazar günü belde meydanında başlayan kutlamalar, yarı olimpik yüzme havuzunda son buldu.

Hıdırellez kutlama programı, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Belde meydanını dolduran vatandaşlar daha sonra Kütahya Evliya Çelebi Mehter Takımı'nın gösterilerini izledi. Meydandan ayrılmadan önce Türk bayrağı açan mehter takımı ayakta alkışlandı.

bayirkoyde-muthis-hidirellez1.jpg

bayirkoyde-muthis-hidirellez2.jpg

Programın devamında konuşan Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman, katılım gösteren herkese teşekkür etti. Başkan Yaman, hıdırellez kutlamalarının birlik ve beraberlikleri pekiştirdiğine dikkat çekerek,"Yakından uzaktan birçok kardeşimiz bugünde alanımızı doldurdu. Birlik ve beraberlik içinde baharın gelişini kutluyoruz, birbirimizle hasbihal ediyoruz, sohbet ediyoruz. Bayırköy'de bu tür etkinliklerimiz devam edecek" dedi.

bayirkoyde-muthis-hidirellez3.jpg

Başkan Yaman'ın konuşmasının ardından halk oyunları gösterileri sergilendi. Daha sonra şifalı pilav ikramında bulunuldu.

bayirkoyde-muthis-hidirellez4.jpg

bayirkoyde-muthis-hidirellez5.jpg

Hıdırellez kutlama etkinliği, yarı olimpik yüzme havuzunda gerçekleşen Orhan Ölmez konseri ile son buldu. 

Kaynak:M.Bahadır Oral

Bu haber toplam 2486 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.