BBP Bilecik İl Başkanı Önal, "Baştan beri yanlıştı'

BBP Bilecik İl Başkanı Önal, "Baştan beri yanlıştı'

Büyük Birlik Partisi (BBP) MKYK Üyesi Bilecik İl Başkanı Murat Önal, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesini değerlendirerek, “En başından beri yanlıştı” dedi.

BBP MKYK Üyesi Bilecik İl Başkanı Murat Önal, gazetemizi ziyarette bulundu. Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Ahmet Meşe ile görüşen Murat Önal, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesini değerlendiren Önal, kararın BBP ailesini mutlu ettiğini söyledi. Sözleşmeye dahil olunmasının zaten bir hata olduğunu dile getiren Önal, şöyle devam etti:

“İstanbul Sözleşmesi 2011 yılında imzalanarak 2014 yılında yürürlüğe girdi. İlk giren ülkelerden biri ise Türkiye. Biz en başından beri yanlış olduğunu söyledik. Zaten o tarihten günümüze geldiğimizde kadına şiddetin arttığını görmekteyiz. Böyle bir karara son verilmesi bizi son derece sevindirdi. Partimiz tarafından memnuniyetle karşılandı. Bizim Müslüman ve Türk olarak kadınlarımıza verdiğimiz değer ortadadır. Peygamber efendimizin ‘Cennet anaların ayakları altındadır’ sözleri bunun en önemli göstergesidir. 

Türkiye olarak Batı Ülkeler ile elbette bir takım anlaşmalar yapabiliriz ama ailevi konularda aynı olabilmemiz mümkün değil. Çünkü Batının genetikleri ile bizim Türk aile yapımız örtüşmez. Bizim dinimizde kadına verilen değer en üst seviyededir. Dolayısıyla İstanbul Sözleşmesi’ne gerek kalmaksızın bizim kıssaslarımız bize yeterlidir. Avrupalılar bizden örnek alsınlar biz onlardan değil. İmzalanan sözleşmelerle kadına şiddetin önüne geçemezsiniz. Bu konu toplumsal ve ahlaki bir durumdur. Bizim dinimizin emrettikleri, Türk kültürünün örf ve adetleri kadınımızı baştacı yapmaktadır” ifadelerini kullandı. 

Murat Önal ayrıca, Cumhur İttifakı’nda yer aldıklarını ancak hükümet ortağı olmadıklarını anımsatarak, "Bizim muhalefet anlayışımız diğerlerinden farklıdır. Biz, doğru kimden gelirse gelsin yanında dururuz. Yanlış kimden gelirse gelsin karşısında dururuz" dedi.

murat-onal1.jpg

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 2715 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.