Bilecik Eğitimi Türkiye Yüzyılına Hazırlanıyor!

Bilecik Eğitimi Türkiye Yüzyılına Hazırlanıyor!

Bilecik’te, 6-7-8 Ekim tarihlerinde Bozüyük Grand Çalı Otel’de gerçekleştirilecek “Eğitimde Nitelik ve Vizyon Çalıştayı”nın açılışı gerçekleştirildi.

Bilecik’te, 6-7-8 Ekim tarihlerinde Bozüyük Grand Çalı Otel’de gerçekleştirilecek “Eğitimde Nitelik ve Vizyon Çalıştayı'nın açılışı gerçekleştirildi.

dsc-0029.jpg

“Türkiye Yüzyılı, Türk Milli Eğitiminin de Yüzyılı Olmalıdır” mottosuyla gerçekleştirilecek çalıştayın açılışında Bilecik Valisi Şefik Aygöl başta olmak üzere il protokolünden ve paydaş kurum ve kuruluşlardan çok sayıda katılımcı yer aldı.

bilecik-egitimi-turkiye-yuzyilina-hazirlaniyor.jpg

“YOL HARİTASI HAZIRLANMIŞ OLACAKTIR”

Çalıştayın açılışında konuşan Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sami Akyol, Bilecik eğitiminde nitelik ve vizyon çalıştayının önemine dikkat çekti. Çalıştayın Bilecik’in geleceğinde önemi bir yol haritasını ortaya çıkaracağını belirten Mustafa Sami Akyol, “Bu çalıştay ile Bilecik eğitimi valimizin liderliğinde gelişmeleri merak edilen bir il olacaktır. Çalıştayda üretilecek fikirlerle birlikte oluşturduğumuz bir yol haritası hazırlanmış olacaktır.” ifadelerini kullandı.

dsc-0044.jpg

“HER KESİMDEN DESTEK ALMAYA HAZIRIZ”

Bilecik Valisi Şefik Aygöl ise çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, göreve başladıktan kısa bir süre sonra bu çalıştayın hazırlıklarına başladıklarını ifade etti. Çalıştaya toplumun her kesiminden katılımcının davet edildiğini dile getiren Vali Aygöl herkesin katkılarına açık olduklarını dile getirdi. Vali Aygöl, “Katkı sağlamak isteyen herkesten, her kesimden destek almaya hazırız” dedi.

bilecik-egitimi-turkiye-yuzyilina-hazirlaniyor3.jpg

Vali Aygöl, çalıştayın ardından ortaya çıkacak yol haritasının her zaman gündemde kalacağını ve oldu bittiye gelmeyeceğine vurgu yaptı. Eğitimin yalnızca Milli Eğitim’e bırakılacak, sadece Milli Eğitim’den hesap sorulacak bir konu olmadığını kaydederek, “Eğitim 7’den 70’e, makamdan makamsıza, herkesin içinde olması gereken, herkesin destek vermesi gereken bir çalışma.” diye konuştu.

bilecik-egitimi-turkiye-yuzyilina-hazirlaniyor4.jpg

“HER SABAH BİR OKULDA GÖREVE BAŞLAYACAĞIM”

Mesailerinin ve ekonomilerinin önemli bir bölümünü bu konu için harcayacaklarını anlatan Vali Aygöl, şöyle devam etti:

bilecik-egitimi-turkiye-yuzyilina-hazirlaniyor5.jpg

“Biz bir memleketi imar ederken orada yetişen insanları imar etmeyi unutursak bir gün gelir o imar edemediğimiz çocuklarımız o imar ettiğimiz memleketimizi yıkarlar. Heyecanlıyız ve bu memleketin eğitimine bir şeyler yapmak istiyoruz. Bugüne kadar yapılanlara müteşekkir olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Hedefler koymamız lazım. Burada kendimize bir yol haritası çizeceğiz, hedefler ortaya koyacağız. Bu vizyon çalıştayımızdan sonra öğretmenlerimizin katılımıyla öğretmenlerimize bu çalışmalarımızı anlatacağız. Sonrasında ben her sabah bir okulda göreve başlayacağımı ifade etmek istiyorum.

bilecik-egitimi-turkiye-yuzyilina-hazirlaniyor1.jpg

“İYİ İNSANLAR YETİŞTİRECEĞİZ”

Çalıştay boyunca bende imkânım çerçevesinde katkı sunmaya çalışacağım ve sonuç olarak en büyük yükü sırtıma alacağım. Biz öğretmenlerimizden sadece öğretmenlik yapmalarını isteyeceğiz ve anlayışımız hep bu şekilde olacak. Siz yapın bize faturasını getirin biz başka bir şey istemeyeceğiz. Maddi ve manevi desteklerimizi vereceğiz.

dsc-0033.jpg

Eğitim ve öğretim derken biz maalesef eğitimi geride bırakıyoruz. Böyle olunca başarılı ama anne babasına bakmayan nesiller yetişiyor. Ülkemize hizmet edecek, iyi insanlar yetiştireceğiz. Biz eğitimde nitelik istiyorsak çalışmalıyız. Çocuklarımıza sahip çıkarsak ilimize, ülkemize sahip çıkmış olacağız.” şeklinde konuştu.

dsc-0055.jpg

Açılış konuşmalarının ardından eğitimin paydaşlarından Bozüyük Fen Lisesi öğrencisi Aslı Berber, velilerden Gamze Gözan duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Son olarak kürsüye gelen ilimizin tanınmış isimlerinden Eğitimci-Yazar Muzaffer Tekelioğlu söz aldı. Muzaffer Tekelioğlu, burada yaptığı konuşmada, öğrencilere bilgi yükleme konusunda iyi olduğumuzu ancak davranışlar ve değerler konusunda ise yapılması gereken çalışmaların olması gerektiğini ifade etti.

dsc-0066.jpg

Daha sonra Bilecik İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tahsin Yazır tarafından sunum gerçekleştirildi.

Konuşmaların ardından çalıştayın oturumlarına geçildi.

dsc-0065.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 3881 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum