BİLECİK HABER - İADE EDEBİLİRSİNİZ!

BİLECİK HABER - İADE EDEBİLİRSİNİZ!

Bozüyük Tüketici Hakları Derneği Şube Başkanı Hayrettin Sabırlı, cep telefonu alındıktan ilk 6 ay içerisinde arızalandığında, garanti süresi içerisinde de aynı arızayı 2’den fazla tekrarlaması halinde müşterinin firmadan iade talebinde bulunabildiğini söyledi.

Tüketicilerin aldıkları ürün ve hizmet konusunda yaşadıkları sıkıntıları tüketici hakem heyetine ulaştırma konusunda bilincin her geçen gün arttığını ifade eden Hayrettin Sabırlı, bu yıl da cep telefonu konusunda tüketici şikâyetlerinin ağırlıkta olduğunu belirtti. Sabırlı, “Cep telefonu alındıktan sonra 6 ay içerisinde arıza yaptığında tüketicimiz iade edip telefon ücretini isteyebilmektedir. Yine garanti süresi içerisinde aynı arızadan iki ve daha fazla arıza yaptığında, farklı arızalardan ise 4 ve üzerinde arıza olunca yine tüketicimiz telefonu iade edip ücret talebinde bulunabilir. Birçok vatandaşımız bunu bilmiyor.

Vatandaşımızdan isteğimiz aldığı ürün ile ilgili mutlaka faturasını, garanti belgelerini alsınlar ve kaybetmesinler. Garanti bitse dahi ürünün garanti belgesini saklasınlar. Çünkü bezen üretici firma daha sonraki yıllarda ürünle alakalı olarak bir arızanın kendilerinden kaynaklandığını belirtip ürünü toplayabiliyor. Kargo ile gelen ürünleri mutlaka kargo görevlisinin yanında açıp, alınan üründe fiziki darbe olup olmadığını kontrol etsinler. Kapıdan satışlarda mutlaka belge alınmalıdır. İnternet alışverişlerinde ise güvenmedikleri sitelerden kredi kartı ile alışveriş yapmasınlar. Cep telefonlarını kişinin isteği dışında abone yapılıp ücret tahsili yapılabiliyor. Bunu önlemek ve mağdur olmamak için cep telefonlarında mobil ödemesinin kapatılması vatandaşımız açısından önemlidir” dedi.

 

Kaynak:İsmet CEP

Bu haber toplam 3372 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum