BİLECİK'İN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK!

BİLECİK'İN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK!

Söğüt'e bağlı Küre Köyü'nde başlatılan jeotermal sondaj çalışmaları devam ediyor. İlk tetkikler olumlu gelirken, su sıcaklığında öncelikle 40 derece daha sonra 60 derece seviyesi aranacak.

KAPLICA CENNETİ OLABİLİR

Jeotermal sondaj çalışmaları sonucunda 40 derece sıcak su bulunması demek kaplıca hizmetinin verilebileceği anlamına geliyor. İlimiz civarında çok sayıda kaplıcanın yer alması ise ihtimalleri güçlü hale getiriyor. 40 derece üzerinde bir sıcak su bulunursa Bilecik'in kaplıca cenneti olması için herhangi bir engel görünmüyor.  

PEKİ 60 DERECEYE ULAŞILIRSA NE OLACAK?

Yine aynı şekilde su sıcaklığı 60 derecenin üzerinde olursa Küre'den Hamitabat ve Çaltı'ya doğru cam sera yapabilme imkanı doğacak. Böylelikle kış aylarında bile ürün çıkarabilme imkanı doğacak. Bilecik, seracılığın lider illerinden Antalya ile rekabet edebilecek duruma gelecek. 

BİLECİK'İN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK!

İşler yolunda gider, istenilen sonuçlar elde edilirse Bilecik'in çehresi adeta değişecek. Hem turizm hem de tarım alanında çığır açılmış olacak. Kısa sürede turizm yatırımları yapılarak, kaplıca tesisleri ve oteller kurulabilecek.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 4072 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.