‘BİLECİK’İN GELECEĞİNE IŞIK TUTTUK’

‘BİLECİK’İN GELECEĞİNE IŞIK TUTTUK’

Belediye Başkanı Selim Yağcı, Uluslararası Marka Değerleriyle Bilecik Sempozyumuna ilişkin değerlendirmesinde, “İlimizin gelecek vizyonuna ışık tutacak birçok konuyu ele aldık” dedi.

Bilecik Belediyesi önderliğinde, BEBKA ve Şeyh Edebali Üniversitesi’nin katkılarıyla; 11-15 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilen Uluslararası Marka Değerleriyle Bilecik Sempozyumu, birbirinden önemli konu ve konukları ile sona erdi. 

Bilecik’te ilk defa böylesine geniş kapsamlı ve katılımlı bir sempozyum gerçekleştirildi. Bir hafta boyunca şehrin tüm dinamikleri ele alınarak önemli tespitler elde edildi.

BAŞKAN YAĞCI’DAN TEŞEKKÜR 

Sempozyuma ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Yağcı, sempozyumun gerçekleşmesine katkı sağlayan herkese ve her kesime teşekkür etti. 

YARIN DAHA İYİ OLMALIYIZ

Sempozyumda ortaya atılan görüşlerle Bilecik’in gelecek vizyonuna ışık tutulduğuna dikkat çeken Başkan Yağcı, “Bilecik artık dünden daha iyi. Ancak günümüz dünyasında şehirlerin birbirleri ile yarıştığı bir düzen var ve biz bu bağlamda yarın bundan daha iyi olmalıyız. Bunun için var gücümüzle çalışmamız gerektiğini biliyoruz” dedi. 

bilecikin-gelecegine-isik-tuttuk2.jpg

TÜİK’in kentlerle ilgili bazı verilerine değinen Başkan Yağcı, Bilecik’in insani kalkınma, mutlu şehirler kategorisi gibi alanlarda birçok büyük kentin önünde olduğunu söyledi. Sempozyum ve çalıştaylarla Bilecik’in daha iyi noktalara gelmesi için arayışların devam edeceğini kaydeden Başkan Yağcı, sempozyuma ilişkin değerlendirmesinde şunları kaydetti:

“Bilecik Belediye Başkanlığı olarak şehrimiz ve şehrimizin her köşesinin bizlere emanet olduğunu biliyoruz. 2004 yılında göreve geldiğimizde, bayrağı büyüklerimizden emanet aldığımız günden bu yana şehrimizi en iyi yerlere getirme gayretindeyiz. Bizler, dünden çok daha iyi bir konumda olduğumuzu biliyoruz. Ancak günümüz şehirlerinin bir yarış içinde olduğu dünyamızda yarın daha iyi olmak için var gücümüzle çalışmamız gerektiğini de biliyoruz. İşte Bilecik'imizi bu zamana kadar yaptığımız çalışmalarda şehircilik anlamında gerçekten zaruretleri yerine getirme gayretinde olduk. Bugün baktığımız Bilecik, TÜİK verilerine göre, insani kalkınma endeksine göre; Ankara, İstanbul ve Kocaeli'den sonra Bilecik, 4. sırada yer almakta. Yine yaşanabilir şehirler kategorisinde Bilecik mutlu şehirler arasında yer alıyor. Yine Bilecik, biyoçeşitlilik açısından birçok şehir hatta birçok dünya ülkesinden daha zengin bir yapıda. Bizler daha önce ilimizin değerlerini tespit etme ve buna göre kararlar alma adına birçok arama toplantıları yaptık. Bu tür organizasyonları, şehrimizin değerlerini tekrar hatırlama ve buna ilişkin yapmamız gerekenleri bir an önce yapmak için gerçekleştiriyoruz. Bu tespit edilen noktaları bir de uzmanlar aracılığıyla ele almak ve potansiyeli nedir diye ele almak istiyoruz. Bu çerçevede 5 gün boyunca gerçekten birçok önemli konuyu ele aldık ve birbirinden değerli ismi şehrimizde ağırladık. Ben bu anlamda böyle anlamlı ve önemli bir organizasyonun gerçekleştirilmesinde emeği olan başta çalışma arkadaşlarım ve bütün paydaşlara teşekkür ediyorum.” 

bilecikin-gelecegine-isik-tuttuk3.jpg

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2115 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum