BİLECİKSPOR SEVDALILARI BULUŞTU

BİLECİKSPOR SEVDALILARI BULUŞTU

Bilecikspor Yönetim Kurulu tarafından ‘Birlik, beraberlik ve dayanışma gecesi’ düzenlendi. Kırmızı Şimşekler'e gönül verenler uzun bir aradan sonra yeniden bir araya geldi. Büyük buluşmada Bilecikspor'a destek veren sanayici ve iş adamlarına, eski kulüp başkanları plaket takdim edilirken, geçmiş kaptan ve sporculara ise onur belgesi verildi.  

Bilecikspor Yönetim Kurulu tarafından ‘Birlik, beraberlik ve dayanışma gecesi’ düzenlendi. Pelitözü Gökkaya Park'ta düzenlenen büyük buluşmada Bilecikspor'a gönül verenler bir araya geldi. Siyasetten iş dünyasına, bürokrasiden taraftar gruplarına kadar birçok kesimin Bilecikspor çatısı altında buluştuğu gecede, geçmiş kulüp başkanlarına plaket, geçmiş kaptan ve sporculara ise onur belgesi takdim edildi. 

Ayrıca Bilecikspor'un yeni sezon formalarının tanıtımı da gerçekleştirilerek, Bilecikli sanatçı Hilal Coşgun konseri geceye renk kattı. 

1-187.jpg

'TARİHİ BİR AKŞAMA TANIKLIK EDİYORUZ'

Bilecikspor Kulüp Başkanı İsmail Cinoğlu, davetlilere 'Hoş geldiniz' diyerek açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Uzun yıllar sonra Bilecikspor camiasının yeniden aynı çatı altında buluştuğunu ifade eden Cinoğlu, Bilecik'te tarihi bir günün yaşandığını belirtti. Bilecikspor'un yeniden küllerinden doğması için mücadele verdiklerini ifade eden Başkan Cinoğlu şöyle konuştu:

"Benim hatırladığım 10 veya 15 yıl önce kulüp başkanlarımızı bir araya toplama gecesi yapmıştık. O günden bugüne bir Bilecikspor gerçeği hayatımızdan yok oldu. Son 5-6 senedir de bu süreç şiddetli bir şekilde devam etti. Bir şehirde spor olması için mücadele vermek gerekiyor. Burada ceremesini çekmiş, yıllarca her türlü zorluklara rağmen borçlarıyla dertleriyle uğraşmış başkanlıklarını sadece gönül davasıyla yapmış değerli büyüklerimiz ve arkadaşlarımız var. Bu başkanlarımız görevi bırakmalarına rağmen Bilecikspor'un sorunları onları bırakmadı. Buna rağmen bugün burada yeniden bu bayrağın altında yer alarak bize onur verdiler. Böyle güzel bir gecede bize ağabeylik yaptığınız için hepinize çok teşekkür ediyoruz. 

'GELİRİ OLMAYAN KULÜPLERDEN BİRİYİZ'

Sevdanın ligi olmaz dedik ve geçen 18 ay içerisinde kulüp binamızı açtık. Tabelamızı yeniden canlandırdık. Bilecikspor hayat buldu. Belki Türkiye'de tektir, sıfır TL geliri olan tek kulüpten biriyiz. Bilecikspor, gönül verenlerin destekleriyle bir noktalara gelmeye çalışıyor. Ne kadar götürebiliriz, geçerli kaynaklara ne zaman ulaşabiliriz o da tartışılır tabi. Bunların hepsi problem ama aşılmayacak konularda değil. Gecemizi gündüzümüze katıyoruz, transferler yapıyoruz. Tesislerimiz olmamasına rağmen uğraşıyoruz. Bilecik'te sadece bir tane sentetik saha var. Bir sahayı üç takım kullanıyor. İdman ve tesis problemimiz had safhada. Diğer illere baktığımız zaman ikinci arenalara kavuştular ama biz hala bir sentetik saha için mücadele ediyoruz. İnşallah Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz geldiği günden beri hassasiyetini dile getiriyor. İleriki günleri güzel görmeye çalışıyoruz. Bilecikspor'u hak ettiği yere getirmeye çalışacağız. Burada bir kişi de kalsak, destek görsek te görmesek te Bilecik'i hak ettiği lige mutlaka getireceğiz. BAL'a çıktıktan sonra bu iş bizi zaten aşacaktır. 

Şehirde bir tane ağabey kulübün olması gerekiyor. Eğer bu kulüp üst liglerde devam ederse alttan gelecek gençlerin hedefi öncelikle Bilecikspor'da oynamak daha sonra üst liglere transfer şansını yakalamak olacaktır. Ben 2016-2017 sezonunda Bilecikspor'umuza ve bizimle mücadele edecek tüm kulüplere başarılar diliyorum. Güzel, kazasız belasız bir lig olsun. Katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi. 

'BU GECE TEMEL ATMA TÖRENİ'

Başkan Cinoğlu'nun ardından konuşan CHP Milletvekili Yaşar Tüzün'de düzenlenen gecenin bir temel atma töreni olduğunu belirterek, Bilecikspor'a gerekli desteğin verilmesi için birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Görüş ve düşünce farklılıklarının bir kenara bırakılarak Bilecikspor ortak paydasında buluşmak gerektiğini dile getiren Milletvekili Tüzün şunları kaydetti:

3-105.jpg

"Öncelikle İsmail başkanımızın Bilecik ve Bilecikspor için büyük bir şans olduğunu ifade etmek istiyorum. Kendisi yıllarca Bilecikspor'da futbol oynadı. Bu kulüpte yetişmiş, büyümüş bir sporcu olarak Türkiye'nin en güzide takımlarından birine transfer olduğunda bende Bilecikspor'un yönetim kurulu üyesiydim. O anı anlatırken hala heyecanlanıyorum çünkü Galatasaray'a Bilecikspor'dan bir gencin transfer olması çok büyük gurur verici bir olaydı. Bu gururu şimdi Bilecikspor'un başkanı olarak yerine getirmeye çalışıyor. Kuşkusuz bizlerinde ona maddi manevi desteği vermemiz gerekiyor. 

'BİLECİKSPOR HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL'

Burada hepimizin farklı düşünceleri, görüşleri olabilir ama bizi bir araya getiren sebep Bilecikspor. Onun için Bilecikspor'u evrensel kabul edip farklı düşüncelerimizi, beklentilerimizi bir tarafa bırakıp Bilecikspor için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu yeterli değil çünkü Bilecikspor hak ettiği yerde değil. Geçmişte hem yöneticilik yapmış hem de kulüp başkanlığı yapmış bir kardeşiniz olarak şu itirafta bulunmak gerekir diye düşünüyorum. Kentlerde bulunan spor kulüplerine yerel yönetim ve merkezi yönetim desteği mutlaka olmalı. Tesisi ile alt yapısı ile ekonomisiyle yerel yönetim desteğini almayan bir takımın başarılı olması söz konusu olamaz. Onun içindir ki; Bilecikspor'umuz geçmişte 3. ligte mücadele etti ve hatta bir puanla ikinci ligin kapısından döndü. Yerel yönetim ve merkezi yönetim desteğini alamayan bir kulüp maalesef amatöre düştü.

'HER ZAMAN DESTEK VERECEĞİM' 

Bundan sonra bize düşen bu memlekette doğmuş, büyümüş insanlar olarak, bu memlekette para kazanlar olarak, bu memleketin taşını, toprağını satanlar olarak, bu birlik ve beraberliğimizi bu gece bir temel atma töreni gibi kabul edip bundan sonraki süreçte Bilecikspor'u hakettiği yere getirme noktasında her türlü katkıyı vermeye hazır olduğumuzu bu gece ifade etmemiz lazım. Ben milletvekiliniz olarak her türlü desteği geçmişte nasıl verdiysem bundan sonrada vermeye devam edeceğim. İnanıyorum ki diğer partiden seçilen mevkidaşım Halil beyde gereken desteği verecektir. Yerel yönetimler noktasında belediye başkanlarımızdan ve il genel meclisimizden de aynı desteği aldığımızda Bilecikspor'un hak ettiği yere gelmemesi için herhangi bir neden yoktur. 

Bizi bir araya getiren bu ruhu daha da yüceltebilme adına hepimize ortak görev düştüğünü ifade etmek istiyor ve bu geceyle birlikte bunun bir başlangıç olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

'EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ' 

Son olarak konuşan Belediye Başkanı Selim Yağcı ise Bilecikspor'un yeniden eski günlerine dönmesi için birçok kesime sorumluluklar düştüğünü belirterek, kendilerinin belediye olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini dile getirdi. Ancak sadece belediye desteği ile bir spor kulübünün başarı elde edemeyeceğine dikkat çeken Başkan Yağcı şöyle konuştu:

2-176.jpg

"Bilecik, hepimizin bildiği gibi mütevazi ölçekli bir şehir ve Bilecik'te en büyük gücümüz birbirimiz, aramızdaki birliğimiz, beraberliğimiz, sevgimiz, saygımız ve yardımlaşmamız. Bilecik, ne zaman bunu gerçekleştirdiyse , yapılan işlerde daha bereket daha güzellik ve daha ileri noktalara yürüme şansımız olmuş. Bizler Bilecik Belediye Başkanı olduğumuzdan itibaren hemşehrilerimizden almış olduğumuz güç, icazet ve destek çerçevesinde şehrimizin birlik, beraberliğini yükseltme noktasında elimizden gelen gayreti her zaman gösterdik. Ama maalesef 2004 yılında başladığımızda şehrimizi temsil eden Bilecikspor üçüncü ligteydi. O dönem içerisinde tüm gayretlerimize rağmen geçmiş yıllardan gelen bir yorgunlukta vardı. Bilecikspor'u üçüncü ligte tutma başarısını gösteremedik. Eğer Bilecikspor ve şehrimizde spor kulüplerinin bir çıta olarak yükselmesini istiyorsak, şehrimizde sporun gelişmesini istiyorsak burada şunu bilmemiz lazım. Bir kulübü alıp götürecek, yıllık 500 bin lira yatırım yapabilecek bir enerjimiz, heyecanımız yok. Ama o kulübün ihtiyacı olan enerjiyi küçük parçalarla da olsa daha büyük katılımlarla gerçekleştirme ve kimseye zararı olmadan ilimize sporun gelişimini sağlama imkanımız var. Yani 1 milyon verecek bir kişi bulamıyorsak o zaman 100 bin lira verecek 10 kişiye bakacağız. Eğer 100 bin lira verecek 10 kişi de bulamıyorsak 10 bin lira verecek 100 kişiyi bulacağız. Bu anlamda böyle düşünerek işi, ödemeleri veya sorumlulukları dağıtarak bu gelişimi sağlayabiliriz. Buraya gelen tüm arkadaşlarımız spora, Bilecikspor'a gönül veren arkadaşlarımız. Ben bu zamana kadar Bilecikspor'a katkı sağlayan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. 

'AÇIK KONUŞUYORUM, TRİBÜNLERE OYNAMIYORUM'

Yeni kamu sistemi içerisinde şunu açık yüreklilikle söylüyorum, tribünlere de oynamıyoruz. Kimse şunu da beklemesin; Belediyeler bir spor kulübünü alacak sonuca götürecek diye bir şey günümüzün spor ve belediyecilik anlayışında yok. Eğer Bilecikspor'u yaşatacaksak ve Bilecikspor gibi şehrimizin güzide diğer spor kulüplerini yaşatacaksak sporseverler ele ele vererek, bu sorumluluğu hep birlikte paylaşacağız. Gerekirse bu organizasyon gibi diğer çalışmaları yapacağız. Sporun ve sporcuların geleceğe emin adımlarla yürümesine katkı sağlayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle Bilecikspor'umuza yeni sezonda başarılar diliyorum" şeklinde konuştu. 

4-038.jpg

Konuşmaların ardından Bilecikli sanatçı Hilal Coşgun tarafından konser verildi. Ardından yeni sezon forma tanıtımı gerçekleştirildi ve plaket takdimlerinin ardından program son buldu. 

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2318 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum