Bilecik’te eşine az rastlanır olay

Bilecik’te eşine az rastlanır olay

Bilecik’te eşine az rastlanır bir olay yaşandı.

Bilecik’te eşine az rastlanır bir olay yaşandı.

Kendisini polis olarak tanıtan A.E. isimli şahsın telefon dolandırıcılığıyla elde ettiği yaklaşık 1,5 milyon TL’lik ziynet eşyası şahsın babası tarafından emniyete teslim edildi.

Alınan bilgilere göre, H.A. isimli şahsı telefonla arayan ve kendisini polis olarak tanıtan A.E., H.A.’nın suça karıştığını söyleyerek dosyayı kapatmak için şahıstan yaklaşık 1.5 milyon TL’lik ziynet eşyasını elden teslim aldı.

Meydana gelen bu dolandırıcılık olayının ardından Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri tarafından geniş kapsamlı bir çalışma başlatıldı. Yapılan takip ve incelemelerde şüpheli şahıs A.E.’nin ticari taksi ile Kocaeli iline gittiği tespit edildi. Daha sonra Kocaeli’ne görevlendirilen ekip burada şahsın izini sürse de yakalamak mümkün olmadı.

Olayın üzerinden geçen 2 haftanın ardından eşine az rastlanır bir olay meydana geldi. Şüpheli A.E.’nin babası H.E. emniyete başvurarak ziynet eşyalarını teslim etmek istediğini beyan etti. Bunun üzerine savcılıktan alınan talimat doğrultusunda ziynet eşyaları sahibi H.A.’ya teslim edildi.

bilecikte-esine-az-rastlanir-olay1.jpg

Öte yandan, Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, vatandaşların bu ve benzeri dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olmaları istenirken, “Vatandaşlarımıza kendilerini telefonla arayarak Polis veya Savcı olarak tanıtan, kuyumcu soygunu oldu, hesaplarınız terör örgütünün eline geçti, kimlik bilgilerinizi ele geçirmişler gibi sözler söyleyen kişilere inanmamaları, para ve ziynet eşyalarını kimseye vermemeleri, verdikleri hesaba para göndermemeleri ve gönderdikleri yere gitmemeleri hususunu hatırlatırız. Böyle bir durumla karşılaşan vatandaşlarımızın hemen telefonu kapatarak 112 Acil Çağrı Merkezine ya da en yakın Polis Merkezi Amirliğine durumu bildirmelerini rica olunur.” denildi.

Bu haber toplam 10642 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.