BİLECİK'TEN TÜRKİYE'YE ÖRNEK PROJE

BİLECİK'TEN TÜRKİYE'YE ÖRNEK PROJE

Bilecik Valiliği tarafından yürütülen "İklim Değişikliğinde Geliştirilmiş Kapasite ve Farkındalık ile Daha İyi Geleceklere" projesi açılış töreni Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.

İPA tarafından Türkiye’de iklim değişikliği geliştirme hibe programı kapsamında kabul edilen ve Bilecik'te hibe alan ilk projeye sosnsuz destek vereceklerini belirten Vali Büyükakın,"Biz dünyayı yeniden imar ederken mevcut yaşanabilir hali bozmaya hakkımız yok" dedi. 

YAŞANABİLİR HALİ BOZMAYA HAKKIMIZ YOK

Törende konuşan Vali Tahir Büyükakın iklim değişikliğinin doğuracağı sonuçlara dikkat çekerek bu konuda 7’den 77’ye herkese önemli görevler düştüğünü ifade etti. 

bilecikten-turkiyeye-ornek-proje2.jpg

Farkındalık ve duyarlılık ile bu konuda yapılacak çalışmaların iyileşme noktasında büyük önem taşıdığına vurgu yapan Vali Büyükakın “Teknolojik gelişmeler, yaşam koşullarının değişimi, sanayileşme, tüketim alışkanlıklarının değişimi ve daha pek çok nedenden ötürü iklim değişikliği ve çevre konusunda olumsuz bir takım durumlarla karşı karşıyayız. Ancak bunları önlemek hepimizin görevi. Biz dünyayı yeniden imar ederken mevcut yaşanabilir hali bozmaya hakkımız yok.” dedi.

VALİ'DEN TAM DESTEK

Tüm canlıların ortak noktada birbirleri ile uyum içinde yaşaması için gerekenlerin ivedilikle yapılması gerektiğini dile getiren Vali Büyükakın “Bizler değerlerimizi unutmadan yaşamımızı sürdürmeliyiz. Bizim inancımız, geleneğimiz, göreneğimiz bunu gerektirir" diyerek bu konuda yapılacak tüm projelere sonsuz destek vereceklerini ifade etti.

BİLECİK’TE HİBE ALAN İLK PROJE

Bilecik Valiliği tarafından yürütülen "İklim Değişikliğinde Geliştirilmiş Kapasite ve Farkındalık ile Daha İyi Geleceklere" projesinin İPA tarafından Türkiye’de iklim değişikliği geliştirme hibe programı kapsamında kabul edildiği bilgisini veren İl Planlama Koordinasyon Müdürü İbrahim Bektaş, bu projenin Bilecik’te hibe alan ilk proje olduğunu söyledi.

EN FAZLA ORTAKLI PROJE

Türkiye’deki iklim değişikliği projeleri arasında en fazla ortaklı projenin "İklim Değişikliğinde Geliştirilmiş Kapasite ve Farkındalık ile Daha İyi Geleceklere" projesi olduğunu ifade eden İl Planlama Koordinasyon Müdürü İbrahim Bektaş, iklim değişikliği ile ilgili sorumluluğun sadece bu konunun uzmanlarının değil, herkesin sorumluluğu olduğunu dile getirdi.

bilecikten-turkiyeye-ornek-proje3.jpg

Proje Koordinatörü Mehmet Yılmaz da proje hakkında sunum yaptı.

Törene Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mefail Ateş, ilçe kaymakam ve belediye başkanları, daire müdürleri ve projede yer alan kuruluşlar katıldı.

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2673 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum