Bilim Şenliği kapılarını açtı

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi tarafından bu yıl 1’incisi düzenlenen Bilim Şenliği kapılarını açtı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi tarafından bu yıl 1’incisi düzenlenen Bilim Şenliği kapılarını açtı.

26 Mayıs Perşembe günü gerçekleşen Bilim Şenliği’nin açılışına, Milletvekili Selim Yağcı, BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Kazıcı, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, daire müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, sanayici ve iş adamları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

1-002.jpg

Rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir, açılışta yaptığı konuşmada, bu yıl ilk kez düzenlenen Bilim Şenliğini geleneksel hale getirmek istediklerini belirterek, “Geleneksel hale getireceğimiz bu şenliklerde her geçen yıl bir önceki yıla nazaran daha kapsamlı, daha güncel ve daha büyük çapta organizasyonlara ev sahipliği yapacağız. Gerek öğrencilerimizin gerekse akademisyenlerimizin bu konuda bizlere ilettiği talepleri yerine getirme noktasında azami gayret göstermekteyiz. Bilimsel projelere verdiğimiz teşvik desteği son 2 yılda belirgin bir oranda artış göstermiş ve bu da araştırmacılarımızın projelerine olumlu yansımıştır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bilimsel araştırmalara, teknolojik gelişmelere ve inovatif fikirlere desteğimizi sürdüreceğimizi bir kere daha ifade etmek istiyorum.” İfadelerini kullandı.

2.jpg

Rektör Beydemir’in ardından konuşan AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı ise gençlere seslenerek hayallerini yüksek tutmalarını istedi. Yüksek hayaller kuran bir toplumun başarıya ulaşacağını ifade eden Milletvekili Selim Yağcı, “İlim Çin'de dahi olsa gidin alın diyen bir medeniyete sahibiz. İleride güçlü bir devlet olabilmek için mucit bir devlet olmamız gerekiyor. Bunun için üniversiteler ve gençlerimiz önemlidir. Türkiye, geleceğe sağlam ve emin adımlarla ilerleyen bir ülkedir.” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Mehteran Takımı tarafından konser verilirken Kılıç Kalkan ekibince gösteriler sunuldu.

İNSANSIZ HAVA ARACI GÖSTERİLERİ NEFES KESTİ

3.jpg

Öte yandan, açılış programının son bölümünde Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ile AHİ Havacılık arasında geliştirilen insansız hava araçları ve model uçak gösterisi nefes kesti. Paramotor gösterileri ilgiyle izlenirken, üniversite bünyesinde geliştirilen motorların tanıtımları yapıldı.

Son olarak şenlik alanında açılan stantlar gezilerek ikramlarda bulunuldu.

4.jpg

İzlenme: 2649
VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Benzer Videolar