Münür Şahin "Bilecik'in geleceği için bunu yapmalıyız!"

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Bilecik’te yaşanan su kesintilerine köklü bir çözüm üretilmesi için topyekün bir seferberlik başlatılması gerektiğini ifade etti.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Bilecik’te yaşanan su kesintilerine köklü bir çözüm üretilmesi için topyekün bir seferberlik başlatılması gerektiğini ifade etti.

Bilecik’in su ihtiyacını karşılayan Karasu hattında ciddi tahribatlar meydana geldiğini ve hattın ciddi bir onarıma ihtiyacı olduğunu ifade eden Münür Şahin, “Bilecik’in geleceği için hep birlikte köklü bir çözüm üretmemiz lazım. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın öncülüğünde İller Bankası kanalıyla yeni bir projenin yapılması lazım.” dedi.

MÜNÜR ŞAHİN’DEN DİKKAT ÇEKEN ÖNGÖRÜ

Bilindiği üzere; Bilecik’te yaşanan su kesintilerinin ardından kentte tartışma meydana geldi. Tartışmaların devamında Bilecik Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı ile Karasu İçme ve Kullanma Suyu İşletme Birliği aynı zamanda Vezirhan Belediye Başkanı Hüseyin Ocak karşı karşıya geldi.

Tüm bu tartışmalar yaşanırken akıllara Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’in Bilecik’in su sorunu ile ilgili açıklaması geldi. Henüz su kesintileri yaşanmazken ve Karasu hattına ilişkin hiçbir tartışma yokken “Bilecik’in en büyük 2 sorunu” adı altında Karasu hattının ekonomik ömrünü tamamlamaya başladığına dikkat çeken Münür Şahin, tespitine ilişkin detayları anlattı.

Münür Şahin, gazetemize verdiği röportajda, Bilecik’in su sorunun bugünün sorunu olmadığını belirtirken bir süredir tehlikenin farkında olduklarını ifade etti. Karasu hattının kapasitesi ile Bilecik’in su ihtiyacı matematiksel olarak değerlendirildiğinde sorunun aşikar olduğunu ifade etti. Bu hesaplamalar üzerinden yaklaşık 1 ay önce konuya dikkat çekmek istediğini aktaran Münür Şahin, Bilecik’in geleceğini planlarken en önemli konularında başında suyun yer alması gerektiğini dile getirdi.

OSMANELİ’NDE DURUM NE?

Osmaneli’nin Karasu hattından su aldığını ve hattın sonunda yer aldığını kaydeden Münür Şahin, durum karşısında yerel kaynaklarına yenilerini eklemek için aralıksız çalıştıklarını ifade etti. Depo kapasitelerini artırdıklarını ve yerel kaynakları en iyi şekilde kullanarak Karasu hattına bağımlı olmak istemediklerini söyleyen Münür Şahin, “Osmaneli’nin geleceğini planlarken su kaynaklarımıza ona göre planlıyoruz. Bizim Osmaneli için nüfus hedefimiz 50 bin. Bu çerçevede kentin altyapısından, konutuna ve su ihtiyacına kadar her şeyi planlıyoruz.” diye konuştu.

KISA ve UZUN VADELİ ÇÖZÜMLER

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, kısa vadede tüm belediyelerin yerel su kaynaklarına ağırlık vermelerini ve depo kapasitelerini artırmaya yönelik çalışmalar yapmaları gerektiğini anlattı. Bilecik’in su sorununa ilişkin köklü çözümün ise ciddi hasarlar gören Karasu hattının komplo elden geçirilmesinden geçtiğine vurgu yapan Münür Şahin, “Birlik ve beraberlik içerisinde su sorunu için hep birlikte çalışma yapmalıyız. Belediyelerimizin kendi imkanları ile çözebileceği bir sorun değil. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte yeni bir projeyle hatta ciddi onarımlar yapılmalı. Hattın su kapasitesini artırmak için takviyeler yapılabilir. İktidarı ile muhalefeti ile su seferberliği başlatmalıyız. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konudaki tavrı net. Bilecik olarak başlatacağımız çalışma kapsamında sayın Cumhurbaşkanımız gerekli destekleri verecektir.” ifadelerini kullandı.

Münür Şahin son olarak ilimizin su sorununun belediye başkanları arasında polemik haline dönüşmesinin kimseye fayda sağlamayacağını sözlerine ekledi.

İzlenme: 4273
VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Benzer Videolar