'BİR DAHA YAŞANMAMASI İÇİN ÇIKARACAĞIMIZ DERSLER VAR'

'BİR DAHA YAŞANMAMASI İÇİN ÇIKARACAĞIMIZ DERSLER VAR'

2016 yılı İl Koordinasyon Kurulu üçüncü dönem toplantısı yapıldı. Toplantıya ilk defa başkanlık eden Vali Süleyman Elban, 15 Temmuz'daki hain saldırıyla ilgili kamu görevlilerine uyarılarda bulundu. Vali Elban: "Bu olaylarda hem kamu görevlileri olarak bizlerin, hem vatandaşlarımızın hatta dünyanın çıkaracağı dersler var. Dolayısıyla bu olayları iyi tahlil etmemiz gerekiyor. Bu olayları tahlil ederken herkes kendi görev ve sorumluluk alanında bu olayların bir daha yaşanmaması için de elinden ne geliyorsa yapması gerektiğini, yapmamamalarının sonuçlarının bu olacağını bilmesi gerektiğini önce kendime sizlere hatırlatmak istiyorum." dedi.

Vali Elban toplantı açılışında şu cümlelere yer verdi: "Biliyorsunuz geçen Cuma'dan itibaren ülkemizde yaşanan hain saldırılar sonucu başta sayın Cumhurbaşkanımız ve milletimizin gayretiyle bu hain saldırı amacına ulaşmamış ve bastırılmıştır. Ancak bu saldırılar sırasında 200 üzerinde vatandaşımız güvenlik kuvvetimiz şehit olmuştur. Onlara Allah'tan rahmet diliyorum. Bu olaylar sırasında da gazi olanlara acil şifalar diliyorum. Milletimize de baş sağlığı diliyorum. Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Bu hadislerde millet olarak hiç yaşamayı istemediğimiz yakın tarihimizde yaşadığımız en kanlı olayları yaşadık. İnşallah Allah bir daha bu millete böyle sıkıntılar yaşatmaz. Böyle acı olaylarla karşı karşıya gelmeyiz inşallah. Tüm temennim budur. Bu olaylarda hem kamu görevlileri olarak bizlerin hemde vatandaşlarımızın çıkaracağı hatta dünyanın çıkaracağı dersler var. Dolayısıyla bu olayları iyi tahlil etmemiz gerekiyor. Bu olayları tahlil ederken herkes kendi görev ve sorumluluk alanında bu olayların bir daha yaşanmaması için de elinden ne geliyorsa yapması gerektiğini, yapmamamalarının sonuçlarının bu olacağını bilmesi gerektiğini önce kendime sizlere hatırlatmak istiyorum. 

Biliyorsunuz ilimizde bu yıl içerisinde bir çok programa girmiş projelerimiz var. Bu yıl için 672 adet proje uygulanıyor. Bu dönem sonu itibariyle bunların 54 tanesi gerçekleştirilmiş bitirilmiş, 251 adetinde çalışmalar devam ediyor.  58 tanesi ihale aşamasında 309 tanesi ise henüz işe başlanmamış. Bu projelerin toplam değeri 1 milyar 46 milyon TL 2016 yılında bunlara tahsil edilen ödenek miktarı 328 milyon TL'dir. Bu dönem sonuna kadar harcanan para 80 milyon civarında olup, bu da harcanacak miktarın %24'üne tekabül etmektedir." dedi.

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 1876 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.