BÖLÜCÜ YAYINLARA DANIŞTAY DESTEĞİ

BÖLÜCÜ YAYINLARA DANIŞTAY DESTEĞİ

Danıştay, bölücü ve yıkıcı yayın yapan gazetelere resmi ilan verilerek, terör örgütü yayın organlarının desteklenmesini engelleyen yönetmeliğin yürütmesini durdurdu. 

CHP'li eski milletvekili, Aydınlık gazetesinin yazarı Şahin Mengü'nün isteğini yerinde bulan Danıştay, Basın İlan Kurumu'nun görüşünü dahi sormadı.

Danıştay 10'uncu Dairesi, 246 kişinin hayatını kaybettiği 15 Temmuz darbe girişiminin ardından bölücü ve yıkıcı yayın yapan gazetelere resmi ilan-reklam verilmesini ve bu yolla terör örgütü yayın organlarının desteklenmesini engelleyen yönetmeliğin ilgili maddesinin yürütmesini durdurdu. Eski CHP Milletvekili ve şu an Aydınlık gazetesinde köşe yazarlığı yapan Şahin Mengü, Basın İlan Kurumu'nca hazırlanarak 10 Ekim 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 'Resmi İlan ve Reklamlar ile Bunları Yayınlayacak Süreli Yayınlar Yönetmeliği"nin 110'uncu maddesinin yürütmesini durdurulması ve ardında iptali istemiyle Danıştay'da dava açtı. 

BASIN İLAN KURUMU'NUN SAVUNMASI DAHİ ALINMADI

Mengü'nün dilekçesini değerlendiren Danıştay 10'uncu dairesi, '2577 sayılı yasanın 27. maddesi hükmü doğrultusunda yürütmenin durdurulması istemli iptal davalarında, uygulanmakla etkisi ortaya çıkacak, hemen hukuki sonuç doğuracak, telafisi güç veya imkansız zararlara neden olabilecek hukuka aykırı bulunan düzenleyici işlemler de dahil bütün idari işlemlerin, ilgili idarenin savunmaları alınıncaya kadar durdurulması hukuk devleti ilkesinin gereğidir' gerekçesi ile ilgili yönetmeliğin 110'uncu maddesinin yürütmesini oy çokluğu ile durdurdu. 

Ülkemizde içerde ve dışardaki terör örgütlerinin tehditlerine karşı topyekün seferberlik ilan edildiği bugünlerde, Danıştay 10'uncu dairesinin kararı öncesinde, yönetmeliği uygulayacak Basın İlan Kurumu'nun savunmasını da almadığı öğrenildi.

CHP'den milletvekilliği yapan Mengü'nün, partisini zor durumda bırakacak şekilde bu duruma öncülük etmesi kamuoyunda hoş karşılanmadı. 

 

Kaynak:Yeni Akit Gazetesi

Bu haber toplam 22283 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.