BOMBA PROJE GELİYOR!

BOMBA PROJE GELİYOR!

Bayırköy Belediyesi, 2017 yılına projeleriyle hızlı bir giriş yapmaya hazırlanıyor. 

2016 yılında gerçekleştirilen projelerle Bilecik’in parlayan beldelerinden biri haline gelen Bayırköy'de, 2017 projeleri de çok ses getirecek. Projeler hakkında bilgi veren Bayırköy Belde Belediye Başkanı Mustafa Yaman, amaçlarının Bayırköylülere 7/24 hizmet verebilmek olduğunu belirtti. 

Bayırköy için hayal denilen gölet projesinin 2017 yılı içerisinde tamamlanacağını belirten Yaman, yakın zamanda bomba bir projenin daha Bayırköylüler ile buluşacağını söyledi. 

Öncelikli projelerinden bahseden Yaman, “Bayırköy’de Gölet projemiz devam ediyor. 1972’deki sel bizi epey bir ürküttü Bayırköy halkı olarak. O selde 9 tane vatandaşımız vefat etti. Ben bunu daha önce de söylemiştim. Onlarca ev yıkıldı, yüzlerce hayvan telef oldu. O yüzden bizim en önemli projelerimizden biri göletti. Bayırköy için hayal bir projeydi. Allah nasip etti. Bu dönem başladık bu projemize. İnşallah 2017 yılı içerisinde göletimiz bitmiş olacak bu bizim için bir mutluluk kaynağı” dedi.

bomba2.jpg

'BAYIRKÖY'DE GENÇLER ÇOK ŞANSLI'

Bayırköy’de sosyal tesislerin yoğun ilgi gösterdiğini belirten Yaman, “Yine Bayırköy’de sosyal tesis, gençlerimiz çok şanslı. Sosyal tesis ve havuz projemizi bu sene bitirdik. Tam kapasiteyle hizmet veriyoruz. Orada düğünlerimizi yapıyoruz. Genç kardeşlerimiz yüzmeye geliyor oraya. Özellikle bayan kardeşlerimizin ilgisi çok yoğundu. Orada bir aqua parkımız eksikti, onu da bu sene tamamladık. İlgi alaka biraz daha arttı. Oradaki çalışmalarımız devam edecek. İnşallah bu yıl onun üzerine bir kafeterya düşünüyoruz. Vatandaşımız geldiğinde tost türü şeylerimiz vardı ama biraz daha yemeğe ızgara türü şeylere dönecek. Orada gün geçtikçe güzel şeyler yapmaya devam edeceğiz biz. Yeni halı sahamız hizmette. Ve bizim halı sahamız Bayırköylü gençlere ücretsiz. Geliyorlar oraya belediyeden sorumlu arkadaştan müsaade isteyerek hangi saatlerde oynayacaklarsa anahtarı alıyorlar ve oynuyorlar. Ücret almıyoruz biz Bayırköy gençlerinden. Yine yüzme kursumuz bu sene verimli geçti. Geçen sene 65 katılım vermiştik. Bu sene 47 belge verdik. Zaman geçtikçe, havuzda orada olunca çocuklarımız da kendiliğinden öğrenmeye başladı. Bunu da fark ediyoruz” ifadelerini kullandı.

'KÜLTÜR GEZİLERİMİZ DEVAM EDECEK'

Bir Milli Eğitim Bakanlığı onaylı proje olan Kapalı Spor Salonu hakkında da bilgi veren Belde Belediye Başkanı Yaman, “Kapalı Spor Salonu’muz bitmek üzere Bayırköy’de. Yine içerisinde her şeyin bulunduğu bu salonumuzda ücretsiz vatandaşımıza. Bayırköyspor bir takım antrenmanlarını orada yapıyor. Güzel bir salon oldu. Dışarıdan gelen vatandaşlarımız da oluyor o konuda hizmet almalarını sağlıyoruz. Şimdi neler yapıyoruz? Yine gençlerimizle ilgili büyük sentetik futbol sahamızın çalışmalarına başladık. İnşallah 2’nci sezonun ilk açılış maçına yetiştirme hedefi koyduk kendimize. Havalarda müsait olursa inşallah Bayırköy’de sentetik sahamızda olacak. Bayırköy’de gençler için daha ne yapabiliriz diye düşünüyoruz. Mesela Bayırköy’de sanırım Çanakkale’yi gezmeyen aile, genç kalmadı. Bu kültür gezilerimiz devam edecek” dedi.

'BAYIRKÖY BÜTÜN SORUNLARINI HALLETTİ'

Planlanan projeleri de ele alan Başkan Yaman, “Bir su deposu projemiz var. 500 tonluk bir su deposu bu. Bizim mevcut su depolarımız çok yeterli değildi. 500 tonluk su depomuza başladık. O da inşallah Kasım ayında bitecek. Demiryolu projemiz var. Vatandaşımızın bizden beklediği bizimde kendimize sınav edindiğimiz bir proje. Onun hakkında da milletvekilimiz Halil Eldemir sağ olsun canı gönülden emek veriyor bu işe. Bu işte proje dalında gerçekleşti. Ufak tefek işleri kaldı onları da halledeceğiz. Onu da tamamladıktan sonra inşallah Bayırköy’ü küçük bir susurluk haline getireceğiz. İnşallah bu da 500-600 vatandaşımızın ekmek sahibi olmasına sebep olacak. Bilecik’in tanıtılmasında da faydası olacak. Bizim Bilecik olarak bu yolu iyi kullanmamız gerekiyor. Bizde Bayırköy olarak kendimize hedef koyduk. İnşallah demir yolları Bayırköy’ün dışına çıkarıldığında 22 tane iş yeri hedefimiz var. İçlerinde alış veriş yerleri, yeme içme yerleri, oyun yerleri olacak. Bu yoldan geçilirken aileden en az birinin buraya durma isteğini hedef alacağız. Güzel olacağına inanıyorum. Bayırköy 7-8 senedir bütün sorunlarını halletti. Neredeyse doğal gazı olmayan evimiz kalmadı. Bizim elektrik hatlarımız yerin altında bir belde de hatta bir çok ilçe de bunu görmeniz çok mümkün olmayabilir. Alt yapı sorunlarımızı neredeyse çözdük. İnşallah atık su arıtma tesisimize de en yakın zamanda başlayacağız” dedi.

'YAKINDA BİR BOMBA GELECEK'

Bayırköylülerin mutlu olduğunda kendilerinin de mutlu olduğunu belirten Yaman, “Hedefimiz şu ki biz 7 24 vatandaşımıza en ufak bir zaman kaybına müsaade etmeden nasıl hizmet ederiz onu düşünüyoruz. İnşallah daha güzel sürprizlerimiz de olacak. Biz Bayırköy ölçeğinin üzerinde bir proje yaparken halkımıza takılıyoruz yakında bir bomba var haberiniz olsun diye. O bombayı söylemeyeyim, ama yakında Bayırköy'ü mutlu edecek güzel bir bomba daha gelecek inşallah. Gerçekleşme aşaması netleştiğinde yine halkımızla, basınımızla paylaşacağız tabii. Bu olayda, bu çalışma da Bayırköy’ü çok çok mutlu edecek bir çalışma olacak” ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 5632 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum