Bozüyük il olacak mı?

Bozüyük il olacak mı?

28 Mayıs seçimlerinde zafer ile çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan balkon konuşmasında yeni anayasa konusuna değinmişti. Açıklamalarda bulunan Devlet Bahçeli’nin ‘100 il’ çıkışı merak uyandırdı. 100 il olduğunda ‘Bozüyük il olacak mı?’

28 Mayıs seçimlerinde zafer ile çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan balkon konuşmasında yeni anayasa konusuna değinmişti. Açıklamalarda bulunan Devlet Bahçeli’nin ‘100 il’ çıkışı merak uyandırdı. 100 il olduğunda ‘Bozüyük il olacak mı?’ Sorusu akıllara geldi.

bozuyuk-il-olacak-mi.jpeg

Cumhur İttifakı’nın hükümeti kurması ile birlikte mecliste de çoğunluğu sağlamış oldu. Yeni dönemde ilk toplantısını gerçekleştiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ‘100 il’ çıkışında bulundu.

BOZÜYÜK İL OLACAK MI?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yapmış olduğu açıklamada en çarpıcı başlık ‘100 il’ oldu. Bahçeli; “'Yeni yüzyılda, 100 il, 1000 ilçeden müteşekkil idari yapısıyla gücüne güç katmış bir Türkiye’yi inşa ve ihya etmemiz mümkündür...' diyerek 19 ilçe il yapılabileceği konusunda söylemde bulundu.

bozuyuk-il-olacak-mi.webp

BOZÜYÜK HEYECANLI!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamalarının ardından Bozüyük İl olma konusundan dolayı Bozüyük’ü heyecan sardı. Türkiye’nin son ili Düzce, 1999 yılı öncesine kadar Bolu’nun bir ilçesiydi. Düzce, 12 Kasım depreminden sonra 9 Aralık 1999 tarihinden sonra Bolu’dan ayrılarak il oldu. 81 plakalı Düzce’nin ardından 19 ilçe daha il olabilir.

BOZÜYÜK’ÜN PLAKASI KAÇ OLACAK?

1999 depreminin ardından Aralık 1999’da Düzce’nin il olması ile birlikte Düzce 81 plakayı almıştı. 19 ilçenin daha il olması ile birlikte Bilecik’in en büyük ilçesi Bozüyük’ün kaç plaka olacağı Bilecikliler tarafından merak konusu oldu.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 5106 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum