Bilecik'te hangi soy isim yaygın?

Bilecik'te hangi soy isim yaygın?

Yapılan bir araştırmaya göre 81 ildeki en yaygın soy isimleri belirlendi.

Yapılan bir araştırmaya göre 81 ildeki en yaygın soy isimleri belirlendi.

GZT’nin bahse konu araştırmasına göre, Bilecikliler büyük bir merakla Bilecik’te en yaygın soy ismin hangisi olduğunu araştırmaya başladı.

bilecikte-en-yaygin-soy-isim-hangisi.jpg

GZT, iller bazında gerçekleştirdiği çeşitli başlıklardaki araştırmalarına bir yenisini daha ekledi. Bu kez 81 ildeki soy isimleri ile ilgili bir araştırma yapıldı. Araştırma sonucunda illerdeki en yaygın soy isimleri tespit edildi. Araştırma sosyal medyada hızlı bir şekilde yayılmaya başlarken Bilecik kamuoyu da merakla ilimizdeki en yaygın soy ismin hangisi olduğunu araştırmaya başladı. Vatandaşlar arasında birçok tahmin yapılırken aslında ortaya çıkan sonuç çok da şaşırtmadı. Hemen herkesin etrafında çok kez duyduğu bir soy isim Bilecik’in en yaygın soy ismi olarak karşımıza çıktı.

bilecikte-en-yaygin-soy-isim-hangisi-001.jpg

BİLECİK’TE EN YAYGIN SOY İSİM

Son 10 yılın verileri doğrultusunda yapılan araştırmada, Bilecik’te yaygın olan soy ismin Bilecik ile birlikte birçok ilde de yaygın olduğu görülüyor. Araştırma kapsamında ne çok öne çıkan soy isimler ‘Yılmaz’, ‘Demir’, ‘Yıldız’, ‘Kaya’, ‘Yıldırım’, ‘Kılıç’, ‘Aras’, ‘Çelik’, ‘Bayram’ ve ‘Şahin’ şeklinde.

Peki bu soy isimleri arasında Bilecik’te en yaygın olan hangisi diye soracak olursanız ilimizde en yaygın şekilde kullanılan soy isim ‘YILMAZ’ olarak karşımıza çıkıyor. Bu sonuç Bilecik’te çok normal karşılanıyor çünkü ilk düşünüşte bile ‘YILMAZ’ soy ismine sahip tanıdıklarınızı bulabiliyorsunuz.

bilecikte-en-yaygin-soy-isim-hangisi-002.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 11601 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.