BŞEÜ akademisyenine TÜBİTAK'tan destek

BŞEÜ akademisyenine TÜBİTAK'tan destek

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Ayşegül Akpınar’ın projesi desteklenmeye hak kazandı.

TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı’nın “Müsilaj Araştırmaları Özel Çağrısı” kapsamında 2021 yılı 1001 projelerinin bilimsel değerlendirme sonuçları açıklandı. 

157 başvurudan 37 proje önerisinin kabul edildiği değerlendirme sonuçlarına göre, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Ayşegül Akpınar’ın yürütücülüğünde gerçekleştirilecek olan ‘Marmara Denizinin Kirlilik Yükünün Hafifletilmesinde Yenilikçi ve Ekolojik Bir Çözüm Olan Fitoremediasyon Tekniklerinin Nilüfer Çayı ve Çapraz Çayı Üzerindeki Uygulamaları’ isimli proje desteklenmeye hak kazandı.

Bursa Uludağ Üniversitesi’nden Doç. Dr. Asuman Cansev’in araştırmacı, Doç. Dr. Barış Bülent Aşık’ın danışman olarak yer aldığı projede başta azot ve fosfor yükü olmak üzere pek çok kirleticinin doğal yolla bertaraf edilmesi sağlanarak fitoremediasyona (Çevre kirliliğinin bitkilerle temizlenmesi) yönelik yaklaşımların uygulamalı bir örneği oluşturulacak. 

Bu haber toplam 2238 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.