BŞEÜ’den Filistin’e destek!

BŞEÜ’den Filistin’e destek!

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) tarafından İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına ilişkim kamuoyu bildirisi yayınlandı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) tarafından İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına ilişkim kamuoyu bildirisi yayınlandı. Bildiride, İsrail’in saldırılarının bir an evvel durması gerektiği belirtilerek Filistin’e destek mesajı verildi.

BŞEÜ’nün açıklamasında “Daha adil bir dünyanın mümkün olduğuna inanıyoruz” denilirken, açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Hamas’ın Filistin topraklarını geri almak üzere 7 Ekim 2023 tarihinde giriştiği harekât sonrasında İsrail’in Gazze’ye yönelik başlattığı hava saldırıları Orta Doğu’da bölgesel güvenlik sorununu ortaya çıkarmıştır. Dünyanın daha önce defalarca tanıklık ettiği insanlık dramı maalesef bölgede tekerrür etmektedir.

İsrail’in Filistin’e yönelik yıllardır uyguladığı insanlık dışı muameleler, gelinen son noktada artık tüm dünyayı tehdit eden bir hal almış ve bu saldırılarda çok sayıda sivil halk can ve mal kaybına uğramıştır. Hayatını kaybedenlerin büyük bir kısmının kadın ve çocuklardan oluştuğu göz önüne alındığında yaşanan vahşetin bir devletlerarası bir savaştan ziyade sistematik bir soykırım olduğu apaçık görülmektedir.

İsrail yönetiminin Gazze’li sivil halka uyguladığı tehdit ve orantısız güç tüm dünyanın gözü önünde yaşanırken, saldırı ve bombalamalar gelen tüm tepkilere rağmen aralıksız şekilde devam etmektedir. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi olarak, bölgedeki tek çözümün Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın belirttiği 1967 sınırlarına sahip, fiziki bütünlüğü sağlanmış ve başkenti Kudüs olan egemen bir Filistin devletinin kurulması ile ancak mümkün olacağı kanaatindeyiz. Kırım’dan Kafkaslar’a, Balkanlar’dan Filistin’e, Arakan’dan Doğu Türkistan’a, Keşmir’den Suriye’ye kadar haksızlık ve baskı altındaki tüm beldelerde insanların barış ve huzur içinde yan yana yaşadığı bir dünya kurmak hepimizin görevi ve hedefi olmalıdır. İnsanlık onuruna karşı yönelen tehdit ve işgaller Filistin’de değil, Guatemala, Kolombiya ya da dünyanın herhangi bir ücra köşesinde olsa da karşı durulması gerekir. Bu vesileyle Filistin’de günlerdir süren baskı, tedhiş ve huzursuzluğu uluslararası kuruluşların ve bütün dünya devletlerinin bir araya gelerek durdurması gerekir.

Bu düşüncelerle başta mazlum Filistin halkı olmak üzere tüm dünyadaki ezilen ve mağdur edilen halkların haklı mücadelesini destekliyor, akan kan ve gözyaşlarının bir an önce son bulmasını temenni ediyoruz. Daha adil bir dünyanın mümkün olduğuna inanıyoruz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 525 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.