BŞEÜ’den Türkiye’de bir ilk

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen Bilim Şenliği’nde bir ilke imza atıldı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen Bilim Şenliği’nde bir ilke imza atıldı. Teknofest tadında geçen Bilim Şenliği kapsamında üniversiteler arasında Türkiye’de ilk kez kamikaze drone gösteri uçuşu gerçekleştirildi.

bseuden-turkiyede-bir-ilk1.jpg

BEBKA’nın destekleri ile Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde düzenlenen eğitimler kapsamında geliştirilen insansız hava aracı Kamikaze Alfa Kurt ilk uçuşunu gerçekleştirdi. 2 kilogram patlayıcı taşıyabilen ve 120 km hıza ulaşan Alfa Kurt’un gösterisi büyük beğeni topladı. Alfa Kurt’un ilk uçuşunu izleyenler arasında BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir ile birlikte Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Zeki Durak da yer aldı.

bseuden-turkiyede-bir-ilk2.jpg

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Gazetemiz Yazarlarından Doç. Dr. Burak Öztürk, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye’de bir ilke imza attıklarını ifade etti. Kamikaze Alfa Kurt’a destek veren herkese teşekkür eden Doç. Dr. Burak Öztürk, ülkemizin savunma sanayisinde gerçekleştirdiği çalışmalara destek vermek için gece gündüz çalıştıklarını kaydetti.

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına dikkat çeken Doç. Dr. Burak Öztürk, dünyanın içinde bulunduğu savaş ortamında insansız hava araçlarının önemine vurgu yaptı. Kamikaze Alfa Kurt gibi nitelikli insansız hava araçlarının savunma sanayimizin önemli parçalarından birisi olacağını söyledi.

bseuden-turkiyede-bir-ilk3.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 2643 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum