Bu kez ata ocağı Söğüt'te kutlandı!

Bu kez ata ocağı Söğüt'te kutlandı!

Müzeler Günü dolayısıyla Söğüt’te tören düzenlendi.

Söğüt Müze Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene, Söğüt Kaymakamı Ömer Faruk Tuncer, Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan ve diğer davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar gerçekleştirildi. Daha sonra folklor gösterileri sergilendi. 15 yıldan bu yana yaptığı araştırmalar ve derlemeler sonucunda birçok kitap yazan ve Söğüt tarihi ile ilgili binin üzerinde belge ve fotoğrafı nesilden nesile aktarılması için çalışan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Görevlisi Rahmi Akbaş’ın Söğüt Tarihi Fotoğraf Sergisi’nin açılışı yapıldı.

muzeler-gunu-ata-ocagi-sogutte-kutlandi.jpg

Bakanlık Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı Kılıç Ustası Sezer Sargıl tarafından el emeği göz nuru, tamamen aslına uygun stil ve materyallerden yapılan, el ustalığı ile esere dönüşen tarihi kılıçlar ve savaş aletleri misafirlere ve protokol üyelerinin beğenisine sunuldu. Ardından Ertuğrul Gazi Türbesinde Alp Nöbet değişim törenin izlenmesi ile türbede şehitlerimize ve Ertuğrul Gazi hazretlerine dualar edildi.

Programın ikinci kısmında ise Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Görevlisi Rahmi Akbaş tarafından Söğüt Müzesi konferans salonunda öğrencilere yönelik “Söğüt Tarihi Paneli” düzenlendi.

muzeler-gunu-ata-ocagi-sogutte-kutlandi-001.jpg

Müzeler Günü etkinliğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan, şu ifadelere yer verdi:

“Müzeler; tarihimize ışık tutan, geçmiş ile geleceğe adeta köprü vazifesi kuran önemli yapılardır. Her yıl 18 Mayıs tarihinde Uluslararası Müzeler Günü ve bulunduğu hafta boyunca Müzeler Haftası olarak kutlanan bu önemli günde bizlerde kuruluşun ve kurtuluşun şehri, Ertuğrul Sancağı Osmanlı Ocağı Söğüt İlçemizde bu coşkuyu tarih, kültür ve sanatseverler ile paylaşmak istedik. Bu doğrultuda şehrimizde bulunan iki Bakanlığımıza ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüze bağlı müzelerimizden biri olan Söğüt Müzesinde güzel bir program icra ettik.” dedi.

muzeler-gunu-ata-ocagi-sogutte-kutlandi-002.jpg

muzeler-gunu-ata-ocagi-sogutte-kutlandi-003.jpg

ERTUĞRUL GAZİ TÜRBESİ SAYGI NÖBETİ

ERTUĞRUL GAZİ TÜRBESİ SAYGI NÖBETİ

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1493 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.