ALPLER TÜRBEDE

ALPLER TÜRBEDE

Vali Süleyman Elban önderliğinde çalışmaları tamamlanan Ertuğrul Gazi Türbesi 'Saygı Nöbeti' resmen başladı. Bilecik Valiliği'nce hazırlanan ve tarihimize sahip çıkacak proje kapsamında Alp kıyafetli askerlerin tuttuğu nöbet yoğun ilgi gördü. 


Askerlerin giydiği alp kıyafetlerinin yanı sıra kullanılan aksesuarlar ve tarihi misyona uygun malzemeler oldukça dikkat çekti. Askerlerin nöbet değişim seremonisi ise görenleri mest etti. 

tarihimize-sahip-cikiliyor-004.jpg
Ata toprağı Söğüt’te, Türk kültürünün tarihten günümüze yaşatılması, yeni nesillere aktarılması ve ecdada saygı çerçevesinde hayata geçirilen 'Saygı Nöbeti' yıl boyunca tutulacak. 
foto-galeri-002.jpg
Bilecik Valiliği, Jandarma Genel Komutanlığı ve Bilecik 2. Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanlığının işbirliğinde hazırlanan bu projede, Söğüt Jandarma Ulaştırma Eğitim Merkezi Komutanlığınca görevli 9’u Jandarma Uzman Çavuş, 4’ü erbaş ve er olmak üzere toplam 13 asker nöbet ve nöbet değişim töreninde görev yapacak. 

tarihimize-sahip-cikiliyor4.jpg
'DİRİLİŞ RUHUNU CANLI TUTMAK İSTİYORUZ!'
Projenin mimarı Vali Süleyman Elban, saygı nöbetleriyle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, diriliş ruhunu canlı tutatarak genç nesillere aktarmak istediklerini söyledi. Vali Elban, tarih şuurunun daha anlamlı şekilde aşılanması amaçladıklarını belirterek şöyle devam etti:

tarihimize-sahip-cikiliyor3.jpg
"Osmanlı İmparatorluğu'nun kurulduğu, ilk tohumlarının atıldığı mübarek belde Söğüt'te, Ertuğrul dedemizin, büyük komutanın olduğu türbenin önündeyiz. Kendisine saygı, askeri kişiliğine hürmeten burada Jandarma Genel Komutanımızla görüştük ve askerlerimizin saygı nöbeti tutması gerektiği konusunda mutabık kaldık. Kendileri sayın bakanımızdan onay aldıktan sonra burada askerlerimiz nöbet tutmaya başladılar. Bunu yaparken de tarihi misyona uyumlu olarak, tarihi kıyafetlerle yapsınlar istedik. Dolayısıyla kendilerine Alp kıyafetleri hazırlattık ve artık askerlerimiz Alp kıyafetleri ile burada saygı nöbeti tutmaya bugünden itibaren başladılar.  Bizim amacımız burada hem diriliş, kuruluş ruhunun daha canlı yaşatılması hem de gelen misafirlerimizin bu ruhu, tarihi duyguyu daha fazla hissetmesi, gençlerimize de bu tarih şuurunun daha anlamlı bir şekilde aşılanması ve aktarılmasını hedefliyoruz" dedi. 
Alp kıyafetli askerlerin tuttuğu ilk nöbet ve nöbet değişim töreni vatandaşların büyük beğenisini toplarken, nöbetlerin 2'şer saat tutulacağı öğrenildi. 

İlgili Haberler

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 11678 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum