BÜTÜNLEME SINAVLARI YAPILACAK MI?

BÜTÜNLEME SINAVLARI YAPILACAK MI?

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, üniversite öğrencilerinin 'Bütünleme' sınavlarının yapılması için başlattıkları imza kampanyasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Basın mensuplarıyla sabah kahvaltısında buluşan Rektör Taş, eğitim-öğretim yılı başında alınan karar gereği bu yıl bütünleme sınavlarının yapılmayacağını söyledi ancak bu yıl tüm bölümlerde yaz okulunun açılacağını da sözlerine ekledi.

1-244.jpg

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, basın mensuplarıyla sabah kahvaltısında bir araya geldi. Basın mensuplarının sorularının yanıtlandığı ve sohbet toplantısında geçen programda üniversite genel sekreteri Doç. Dr. Cihan Darcan ile Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Atıl Taşer'de hazır bulundu.

Rektör Taş'ın kahvaltı programına, Gazetemiz Sahibi Şadi Erdal, Sayfa Editörümüz Sinan Önce ve Muhabirimiz Ahmet Meşe, Osmaneli Haber Gazetesi Sahibi Mehmet Erdal, Osmaneli Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Erdem ve Muhabir Tuba Tırpan ile  ilimizde faaliyet gösteren gazete ve haber sitelerinin muhabirleri katıldı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nin 2016 yılını değerlendiren Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş, üniversitenin hedef ve projelerinden bahsetti. Üniversitemizin Fen Bilimleri alanında ihtisaslaşması konusunda çalışmaların olduğunu aktaran Rektör Taş, yeni açılan ve kadrolaşması tamamlanan bölümlere önümüzdeki  yıl öğrenci alınacağını ifade etti.

BU SENE BÜTÜNLEME YOK!

Gazetemiz sorusu üzerine, üniversite öğrencilerinin 'Bütünleme' sınavlarının yapılması için başlattıkları imza kampanyasına ilişkin açıklamalarda bulunan Rektör Taş, eğitim-öğretim yılı başında alınan karar gereği bu yıl bütünleme sınavlarının yapılmayacağını söyledi ancak bu yıl tüm bölümlerde yaz okulunun açılacağını da sözlerine ekledi.

Rektör Taş, bütünleme sınavlarına ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

2-231.jpg

"Üniversitemiz 2007 yılında kurulduğundan 2011 yılına kadar bütünleme sınavları yoktu. Sonra 2011 yılında YÖK bir karar aldı. Tüm üniversitelerde bütünleme sınavlarının olacağına dair alınan kararla üniversitelerde bütünleme sınavları başladı. Bütünleme sınavlarından önce de yaz okulları vardı. Bütünleme geldikten sonra yaz okullarıyla birlikte olmaya başladı. Bu durum akademik takvim açısından üniversiteyi zor durumda bırakıyordu. Hatta bütünlemelerden dolayı yaz okulu takvimi kısaltıldı. Bu eğitimin kalitesi açısından da istenen bir şey değil.

KARAR 2016-2017 SEZONU İÇİN

2016 yılının başlarında YÖK bütünleme kararını üniversitelere bıraktı. Yaz okulları içinde aynı kararı verdi. Bizde bunun üzerine çalışmalar yaparak konuyu senatoya getirdik. Senatoda tartışıldıktan sonra 2016-2017 sezonu için bütünlemeler kalksın kararı alındı. Bu senato kararı 2016-2017 sezonu içindir.

YIL SONUNDA YENİDEN DEĞERLENDİRİLECEK

2017 eğitim-öğretim sezonu sona erdiğinde bu meseleyi tekrar değerlendireceğiz. Bütünleme sınavlarının kalkmasının analizlerini yapacağız ve yeniden senato ile beraber bir sonraki yılın kararını alacağız.

Bu yıl tüm bölümlerde yaz okulunun açılmasını sağlayacağız" dedi.  

3-176.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 5333 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum