Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlandı

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, camilerin ve din görevlilerinin değerini ve önemini anlatmak için, her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında Kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası koronavirüs tedbirleri çerçevesinde Bilecik Müftülüğünce kutlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, camilerin ve din görevlilerinin değerini ve önemini anlatmak için, her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında  Kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası koronavirüs tedbirleri çerçevesinde Bilecik Müftülüğünce kutlandı.

İl Müftüsü Ali Erhun'un, programa katılan din görevlilerinin haftasını kutlaması ile başlayan program  Şeyh Edebali Hazretlerinin manevi huzurunda Kur'an-ı Kerim tilaveti ve  İl Müftüsü Ali Erhun tarafından yapılan dua ile devam etti.

Müftü Ali Erhun ve din görevlileri Söğüt İlçesine geçerek Ertuğrul Gazi Hazretlerinin kabrini ziyaret etti. Burada Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldıktan sonra Müftü Ali Erhun tarafından dua edildi.

Osmanlı devleti kurulduğunda Osman Gazi adına ilk hutbeyi okuyan, Osmanlı Devleti'nin ilk kadısı ve imam-hatibi unvanını taşıyan Dursun Fakih Hazretlerinin kabri başında yapılan Kur'an-ı Kerim tilaveti ve duanın akabinde; Bilecik’te Müdafaa-ı hukuk cemiyetini kurarak Kuvayı Milliyenin silah cephane, mühimmat ve personel ihtiyaçlarını karşılamada yardımcı olan ve  yunan işgal kumandanının kurduğu pusuda 7 Nisan 1921 günü şehit olan Müftü Mehmet Nuri Efendi, kabri başında dualarla anıldı.

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 2228 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.