ÇARŞI MAHALLE KENTSEL DÖNÜŞÜMLE HAYAT BULACAK

ÇARŞI MAHALLE KENTSEL DÖNÜŞÜMLE HAYAT BULACAK

Bozüyük Belediyesi tarafından Çarşı Mahalle’de düzenlenen iftar yemeğinde Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, AK Parti Milletvekili adayı Selim Yağcı ve mahalle sakinleri aynı sofrada oruçlarını açarak dualar etti. 

Bu yıl beşincisi düzenlenen mahalle iftarları programının 3.’sü olan Çarşı Mahalle iftarı Göçmen Camii yanında gerçekleştirildi. 

carsi-mahalle-kentsel-donusumle-hayat-bulacak2.jpg

"KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ HAYATA GEÇİRİYORUZ'

İftarın ardından yaptığı konuşmada Çarşı Mahalle Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında da bilgi veren Belediye Başkanı Fatih Bakıcı “Bizler hizmet adamlarıyız. Olması gerektiği gibi memleketimize hizmet etmeye çalışıyoruz. Çarşı Mahallemizde 4 yıldır uğraştığımız bir kentsel dönüşüm projesi var. 1997 yılından itibaren yapılaşmanın olmadığı ve akabinde diğer sokaklarında maalesef ki gelişemediği mahallemizde revizyona, bir imar planına ihtiyacımız vardı. Devletin bürokrasisi ister istemez gerçekten çok ağır çalışıyor. 4 yıl süren bu süreç, geçtiğimiz aylarda tamamlandı. İlk etap olarak ana yol kıyısı ve hemen üstündeki blok olmak üzere yaklaşık olarak 20 ailemizle birlikte ilk görüşmeleri yaparak kendilerine vaat ettiğimiz miktar civarında inşaat yapılabilmesiyle ilgili bir teklif sunduk. Bu teklifi belirli bir kısmı kabul etmedi, çoğunluğu kabul etti. Bir mahallemizin gelişmesini istiyorsak, ilk başta yollarının çok rahat olması, diğer tarafta o mahalleyi güçlendirecek okul projesinin mahallenin ortasına gelmesi gerekiyor. Bizde ilk olarak yollarımızı genişlettik. Akabinde Cumhuriyet Ortaokulu’nu şu andaki Göçmen Camimizin üst tarafındaki yere alıyoruz. Okul geldiği zaman muhakkak ki mahallenin etrafı daha da güzelleşecek. Diğer mahallelerde uyguladığımız yeşil alanlarımızı mahallenin orta kısmına yakın bir yere, Ana yol kısımları 9 kat, arka caddelerimiz 6 kat olmak üzere büyük bir revizyon çalışması yaparak başlı başına bir projeyi şu anda hayata geçirdik. Burada oturan tüm vatandaşlarımızın şunu bilmesi gerekiyor; sizler mülk sahibi olarak kendiniz müteahhitlerle anlaşma yapabilirsiniz. Ama sizlerin sıkıntıya girmemesi açısından belediyemizin imzası olması gerekiyor” dedi. 

carsi-mahalle-kentsel-donusumle-hayat-bulacak3.jpg

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 2138 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum