CUMHURİYETİMİZ 93 YAŞINDA

CUMHURİYETİMİZ 93 YAŞINDA

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. yıl dönümü kutlama törenleri başladı. 28 Ekim Cuma günü başlayan törenler bugün de çeşitli etkinliklerle sürecek. 

28 Ekim Cuma günü saat: 12:30'da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Sergi Salonunda "Cumhuriyet ve Atatürk" konulu resim sergisi açıldı. Sergi açılış kurdelesini Vali Süleyman Elban ve Belediye Başkanı Selim Yağcı kesti. Kurdele kesiminin ardından Vali Elban ve beraberindekiler sergiyi gezdi. 

BİR İLK YAŞANDI

Sergi açılışının ardından törenler Cumhuriyet Meydanında devam etti. Çelenk sunma töreninde ise bir ilk yaşandı. Önceki kutlamalarda Vali, Belediye Başkanı ve Garnizon Komutanı Atatürk anıtına çelenk koyarken, bu yılki çelenk sunma töreninde ise Garnizon Komutanlığı "Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar" yönetmeliğindeki değişiklikten dolayı Atatürk anıtına çelenk bırakmadı. 

ELBAN VE YAĞCI ÇELENK BIRAKTI

Cumhuriyet Meydanında törenlerde Vali Süleyman Elban ve Belediye Başkanı Selim Yağcı Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşımız okundu.

TÖREN, CUMA NAMAZI'NA DENK GELDİ

Tören davetiyesinde saat:13:00'da başlaması planlanan tören 15 dakika öne çekildi. Törenin öne çekilmesiyle katılanların Cuma Namazı'na yetişmeleri sağlandı. Ezanların okunmaya başladığı anda çelenk sunma töreni sona erdi ve katılımcılar yakınlardaki camiilere akın etti. Ancak tören saati ve Cuma namazı vaktinin aynı ana denk gelmesi "Program yarım saat öncesine çekilemez miydi?" sorusunu akıllara getirdi.

TÖRENLER BUGÜN DE DEVAM EDECEK

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. yıl dönümü kutlama törenlerinin bugünkü programı ise saat:09:00'da Vali Süleyman Elban'ın makamında tebrikleri kabul etmesiyle başlayacak. Ardından saat: 10:00'da ise Edebali Stadyumu'nda ki törenler ile devam edecek. 

cumhuriyetimiz-93-yasinda2.jpg

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2167 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.