Dereköy Barajı'nda sona yaklaşıldı

Dereköy Barajı'nda sona yaklaşıldı

Pazaryeri Dereköy Barajında çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, barajın yıl sonunda su tutmaya başlayacağını bildirdi.

Pazaryeri Dereköy Barajında çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, "Çalışmaları devam eden Bilecik Pazaryeri Dereköy Barajının tamamlanması ile barajda depolanacak su ile 10.700 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacak." dedi.

derekoy-barajinda-sona-yaklasildi1.jpg

Gövde kazıları, enjeksiyon, dolusavak, derivasyon tüneli ve malzeme ulaşım yolları imalatlarının tamamlandığını ifade eden Genel Müdür Akca, "Gövde dolgu imalatları devam etmekte olup, 1.050.000 m3 gövde dolgusunun 763.000 m3 ü tamamlanarak temelden 60 metre yüksekliğe ulaşılmıştır. Kalan dolgu imalatları, su alma yapısı ve vana odası imalatları tamamlanarak 2022 yılı Aralık ayında su tutulması planlanmaktadır." ifadelerini kullandı. 

derekoy-barajinda-sona-yaklasildi2.jpg

Genel Müdür Akca son olarak temelden yüksekliği 72 metre ve su depolama kapasitesi 4,47 milyon m3 olan Bilecik Pazaryeri Dereköy Barajının tamamlanması ile 2022 birim fiyatları ile dekar başına 4.000 TL gelir artışı ve ülke ekonomisine yıllık 42.800.000 TL katkı sağlanmasının hedeflendiğini bildirdi. 

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 2877 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.