Edebali Camii'nin temeli atıldı

Edebali Camii'nin temeli atıldı

Tepebaşı Edebali Camii’nin temeli atıldı.

Yaklaşık iki yıl önce depreme dayanıksız olduğu için yıkılan ve yeniden yapımına başlanan Edebali Camii’nin temel atma töreni gerçekleştirildi. 

Törene, Vali Bilal Şentürk, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Müftü Ali Erhun, İl Özel İdare Genel Sekreteri Halis Nalbant, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Nail Öztürk, Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile vatandaşlar katıldı. 

edebali-camiinin-temeli-atildi2.jpg

‘Merkezde sıkıntımız var’

Kayı Boyu Camii İmam Hatibi Metin Tetik’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende konuşan Müftü Ali Erhun, il merkezinde bulunan camilerin yetersiz geldiğine dikkat çekerek, “Bilecik merkezimizde 21 tane camimiz var ve bunlardan 2 tanesi inşaat halinde. Mahallelerimizde genelde sıkıntımız yok ama merkezde sıkıntımız var. Ertuğrulgazi Camiimiz inşaat halinde ve devam ediyor. Tepebaşı Camiimiz cemaat ve sirkülasyon yönünden çok önemli idi. Yaklaşık 2 yıldır yıkık olmasından dolayı özellikle merkezde sıkıntı meydana geldi. Şu anda iki camimizinde tamamlanması için gayret ediliyor. Edebali Camiimize başlamış oluyoruz inşallah en kısa zamanda ibadete açmak hedefimizdir. Bir sonraki hedefimiz ise ön tarafındaki veya civarındaki yerlerin alınarak büyütülmesidir” dedi.  

Vali Şentürk’ten hayırseverlere çağrı

Müftü Erhun’un ardından konuşan Vali Bilal Şentürk ise hayırseverlere çağrıda bulunarak, “Burada ilimiz merkezinde önemli bir görev üstlenen camimiz vardı ve önemli bir görev üstleniyordu. Allah’ın evlerini yine Allah’ın kulları inşa ederler. İnşallah burada mimarisi ile şehrimizin önemli bir ihtiyacını karşılayacak yen bir camimiz olacak. 

edebali-camiinin-temeli-atildi3.jpg

Hayırseverlere çağrı yapıyoruz tabiki. İnşallah camimizi az çok demeden tamamlayacağız. O yönüyle şimdiden emeği geçenlere teşekkür ediyorum, hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından kurban kesimi gerçekleştirilerek Edebali Camii’nin temeli atıldı. 

Bu haber toplam 5030 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum