Elginkan Vakfı'ndan Bilecik eğitimine destek

Elginkan Vakfı'ndan Bilecik eğitimine destek

Elginkan Vakfı tarafından Bilecik Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi’ne kazandırılan ''Robotik Kodlama'' atölyesinin açılışı gerçekleştirildi.

Elginkan Vakfı tarafından Bilecik Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi’ne kazandırılan ''Robotik Kodlama'' atölyesinin açılışı gerçekleştirildi. 

Açılışa, Vali Bilal Şentürk, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sami Akyol, Odöksan A.Ş. Mali ve İdari İşler Müdürü Rasim Tekin, Okul Müdürü Fadıl Ağdağ ve diğer ilgililer katıldı. 

elginkan-vakfindan-bilecik-egitimine-destek1.jpg

Törenin açılışında konuşan okul müdürü Fadıl Ağdağ, Elgin Vakfı’na desteklerinden ötürü teşekkür ederken tüketen bireylerden çok üreten bireyler yetiştirme arzusunda olduklarını bildirdi. 

Elginkan Vakfı adına törene katılan Odöksan AŞ. Mali ve İdari İşler Müdürü Rasim Tekin ise atölyenin hayırlı olmasını dileyerek robotik kodlama eğitimi alacak öğrencilerin ülkemizin geleceğinde önemli rol üstleneceklerini söyledi. 

elginkan-vakfindan-bilecik-egitimine-destek2.jpg

Son olarak konuşan Vali Bilal Şentürk ise öğrencilere seslenerek donanımlı ve iyi yetişmeleri için gayret göstermelerini istedi. Çalışanların başarılı olabileceğini aktaran Vali Şentürk, şöyle devam etti:

“Bilimsel olarak, teknik donanımınızla, gerekli bilgilere sahip olmalısınız. Donanımlı ve iyi yetişmeniz lazım. Bunun temelinde de robotik kodlama ve yazılımlar geliyor. İnsana düşen çalışmak, mücadele vermek ve sorunlara çözüm üretmektir. Sizler de bu anlayış içerisinde çalışacaksınız. Çalıştırılan değil, çalışan başarılı olur. Koronavirüs nedeniyle tüm dünyada olduğu gibi sizler de okula her gün gidemiyorsunuz. Kendiniz oturup ders çalışıyorsunuz. Ama artık bilgiye erişim imkanları çok fazla. Bilgi elinizin altında.  Robotik kodlama atölyesi size çok şey katacaktır, farklı ufuklar kazandıracaktır. Sizlere daha uygun altyapı oluşturalım ki, sizde o alt yapı üzerinde sağlam bir gelecek inşa edesiniz. Katkılarından dolayı değerli hayırseverimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

elginkan-vakfindan-bilecik-egitimine-destek3.jpg

Konuşmaların ardından atölyenin açılışı yapılarak hediye takdiminde bulunuldu.

elginkan-vakfindan-bilecik-egitimine-destek4.jpg

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 3217 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum